OPĆINA LUKAČ Antonio Jurić – Pešić novi predsjednik DVD-a Gornje Bazje

U subotu 29.2.2020. godine u prostorijama društvenog doma u Gornjem Bazju održana je sjednica Skupštine DVD-a Gornje Bazje koja je bila izbornog karaktera. Nakon pozdravne riječi dosadašnjeg predsjednika Željka Ivanovića usvojen je dnevni red te izabrano radno voditeljstvo Skupštine koje je nastavilo s radom iste.

Pročitana izvješća, iz kojih je vidljiv veliki rad i konstantan napredak društva, jednoglasno su usvojeni. Iz protekle godine valja istaknuti pojačan rad operativne postrojbe društva kroz intervencije i vježbe, donaciju navalnog vozila iz Tirola, uvođenje plinskih instalacija u vatrogasno spremište kao i postavljanje novih garažnih vrata i nove stolarije. U natjecateljskom dijelu ističe se osvojeno 3. mjesto ekipe Djece muške na županijskom natjecanju u Suhopolju kao i 3. i 2. mjesto muške „A“ odnosno ženske „A“ ekipe na županijskom natjecanju za odrasle u Kladarama koje su tim rezultatom ostvarile plasman na državno natjecanje ove godine.

IMG 7fdb26f06da3f5f60c203bb6af73999b VKroz izvješća je vidljiva odlična suradnja društva s Vatrogasnom zajednicom Virovitičko – podravske županije na čelu s zapovjednicom Matejom Fras Venus, Vatrogasnom zajednicom Općine Lukač na čelu s predsjednikom Marijanom Moslavcem te Općinom Lukač na čelu s načelnikom Đurom Bukvićem koja sve aktivnosti društva podržava i ulaže velika sredstva kako u DVD Gornje Bazje tako i u ostala društva s područja Općine Lukač. Zahvaljujući angažmanu načelnika Općine Lukač Đure Bukvića u tekućoj godini planirana su povećana sredstva za vatrogastvo u proračunu Općine a samim time najavljena je i nabavka potrebne opreme, izgradnja stepeništa na vatrogasnom domu kao i postavljanje nove fasade. Nakon usvojenih izvješća izabran je novi predsjednik DVD-a Gornje Bazje Antonio Jurić – Pešić kao i članovi upravnog odbora i zapovjedništva Stjepan Hokman i Bruno Topolovčan.

IMG c836e89c9e22cf0baa0e3c2e13395157 VUslijedila je podijele zahvalnica svim udrugama, tvrtkama i mještanima koji su nesebično kroz cijelu godinu podupirali rad društva. Također su podijeljena uvjerenja o osposobljavanjima i usavršavanjima zaslužnim članovima kao i spomenice za dugogodišnji neprekidan rad u društvu i brončane vatrogasne plamenice.

IMG a94fceffc0ac84910db60796730244aa VPrimljeni su novi članovi u društvo a jedan od njih je dugogodišnji prijatelj DVD-a Gornje Bazje Ivan Ladušić – Hanzir, predsjednik DVD-a Otrovanec koji je svojim dugogodišnjim radom i zalaganjem zaslužio povelju Počasnog člana DVD-a Gornje Bazje.

IMG cd70137b13e5ad76ad1dffdcedf539e2 VNa kraju Skupštine predstavnici prijateljskih društva, predstavnici vatrogasne zajednice županije i općine, predsjednik Općinskog vijeća Općine Lukač Tomislav Živković kao i načelnik Općine Lukač Đuro Bukvić pohvalili su rad DVD-a i poželjeli nastavak jako dobre suradnje između društva i njih samih. (www.opcina-lukac.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content