Orahovački osnovci i srednjoškolci idu na međužupanijsko natjecanje Crvenog križa

U posljednjim danima prije privremenog prekida rada škola zbog Koronavirusa, u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Orahovica i Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić Orahovica održano je školsko-gradsko natjecanje ekipa podmlatka i mladih Crvenog križa u provjeri znanja o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu, međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskom pravu, te znanja i vještina iz pružanja prve pomoći. U kategoriji pomlatka nastupile su ekipe iz Osnovne škole Antuna Gustava Matoša Čačinci i Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić Orahovica, dok su u kategoriji mladih nastupile ekipe iz Srednje škole ”Stjepan Ivšić” Orahovica. Na početku natjecanja je predsjednik Povjerenstva Željko Kiš pozdravio sve nazočne, a potom se nazočnima u ime GDCK Orahovica obratio ravnatelj Domagoj Mihelčić:

-Hvala svim natjecateljima, sucima, članovima povjerenstva za natjecanje, mentorima ekipa, šminkerima i manekenima. Moram pohvaliti ekipe na vremenu uloženom u pripremi za natjecanje – rekao je Mihelčić. Nakon zanimljivog natjecanja predsjednik povjerenstva za natjecanje Željko Kiš obznanio je rezultate natjecanja.

-Prvo mjesto s 82,09 bodova osvojila je ekipa iz Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić Orahovica pod vodstvom mentorice profesorice Saše Bošnjak u sastavu Sara Stojić vođa ekipe, Ana Vuković, Helena Petin, Alen Knežević, Nicole Zdjelarević i Roko Klanac kao rezervni član. Drugo mjesto s ostvarenih 72,39 bodova osvojila je ekipa iz Osnovne škole Antuna Gustava Matoša Čačinci pod vodstvom mentorice Kristine Krmpotić u sastavu Anita Krsnik vođa ekipe, Helena Bolješić, Katija Bušljeta, Franka Zubak, Paulina Katjazi i Lea Jelenčić kao rezervni član.  U skupini mladih, prvo mjesto s ostvarenih  94,2 bodova osvojila je ekipa iz Srednje škole ”Stjepan Ivšić” Orahovica pod vodstvom mentorice Mirjane Steiner u sastavu Mirna Ambroš vođa ekipe, Ana Mikičić, Sara Dorinko, Edin Mešić, Sara Čolić i Frana Klanac kao rezervni član.  Pobjedničke stekle su pravo nastupa na međužupanijskom natjecanju – zaključio je Kiš. (www.icv.hr, vg)

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content