ORAHOVICA PONOVNO NA NOGAMA Opaka bolest se vratila, Barbara mora na liječenje u Belgiju: ŽRK ovog vikenda organizira humanitarni turnir

Prije tri godine Orahovica se ujedinila i pomogla svojoj bolesnoj sugrađanki Barbari Kecman u borbi protiv opake Chronove bolesti. Barbara je bila bolje, no opaka bolest se vratila i Barbara ponovno kreće u žestoku borbu za zdravije sutra.

Njezini brat i sestra ponovno su putem profila na društvenoj mreži pod nazivom ”Priča o Barbari” krenuli u akciju prikupljanja sredstava kako bi njihova Barbi otišla prvo na pregled u Belgiju, a zatim i na liječenje u Kanadu:

-Trebamo vašu pomoć! Prošle su tri godine kako smo pisali o našoj sestri, prošle su tri godine kako smo joj uz vašu pomoć popravili djetinjstvo, kvalitetu života, zadržali osmijeh na njenom licu. Sada vas opet trebamo jer naša sestrica nije dobro. Bori se već tri mjeseca, pokušavamo sami ali ne ide. Pokušali su i doktori ali nemaju rješenje.

 

Barbara Kecman 3 Custom

Sve je počelo u studenom prošle godine kada je primila deset i.v. terapija antibiotikom jer su se povećali limfni čvorovi na vratu. Od te terapije je dobila tešku bakteriju koja i najzdravijem razori probavni sustav i još uvijek se bori s njom, a u svoj toj boli probudila se i njezina osnovna bolest Crohn. Već tri mjeseca roditelji s njom obilaze bolnice i svaki dan se nadaju da će biti bolje ali ne ide. Smršavila je 8 kilograma, svakodnevno ima povišenu temperaturu, anemična je do te granice da mora obaviti pregled hematologa i primiti i.v. željezo. Biološku terapiju nije dobila od tog studenog i na žalost više ju ne može niti dobiti. Trenutno u Hrvatskoj nema biološke terapije koja je za maloljetne da bi ju ona primila. Operacija nije prihvatljiva jer ne znaju koji dio operirati. Ponovno ne ide u školu, sve se ruši , sve što je postigla u ove tri godine nestaje, a najgore od svega što se njezin osmijeh počeo gubiti i nema ga – pišu u svom otvorenu pismu za pomoć sestra Bernarda i brat Dominik te dodaju:

-Naši roditelji se bore na sve strane. Poslali su njezine papire u Kanadu i Belgiju. U Kanadi postoji lijek matičnim stanicama i čekamo odgovor. Belgija se javila, ista ona Belgija koju ste vi pomogli da se ostvari, koja je ove tri protekle godine omogućila da naša sestrica počne živjeti kao druga djeca, koja je pomogla njenim liječnicima da zajedno svim snagama vrate našem Hrabrom Peri život kakav bi trebao biti. I evo ponovno se događa sve ono što nismo mislili da će se dogoditi. Ponovno strah, patnja, tuga u njezinim očima koju pokušava sakriti, ali mi vidimo i bojim se. Bojimo se jer liječnici nemaju odgovore koje naši roditelji traže, nemaju odgovor koji lijek bi se mogao dati, koliko će ovo trajati… Javili su se liječnici iz Belgije i nadamo se da će i ovaj put oni znati pomoći, dovesti ju do smirivanja bolesti dok se ne jave iz Kanade, jer, ako ju i prime tamo, mora biti sposobna putovati.

Barbara Kecman 1 Custom

Molimo vas pomozite da naša sestra ode u Belgiju kako bi ju spremili za terapiju matičnim stanicama u Kanadi, ako ju pozovu. Pomozite joj vratiti život kakav zaslužuje. Pomozite nam da joj vratimo osmijeh na lice – poručuju sestra i brat hrabre Barbare.

Orahovica je ponovno prodisala i ujedinilia se za Barbi, a kao i prije tri godine, začetnik humanitarne akcije je Ženski rukometni klub Orahovica.

-Ženski rukometni klub “Orahovica” još jednom je organizator humanitarne akcije koja je namijenjena za pomoć pri liječenju naše bivše igračice Barbare Kecman. Sredstva koja će se prikupljati na humanitarnom turniru koji smo organizirali uz pomoć sportskih udruga koje djeluju na području našega Grada bit će usmjerena za pomoć Barbari koja idući tjedan odlazi na liječenje u Belgiju – je voditeljica Škole rukometa u ŽRK Orahovica i glavni organizator Andrijana Rukavina.

Turnir će biti održavan dva dana, u subotu i nedjelju 7. i 8. ožujka u školskoj sportskoj dvorani u Orahovici. Rukometne utakmice odigravati će se u nedjelju prema sljedećem rasporedu:

9:00 mini rukomet 2010

9:30 2008 ŽRK “Orahovica”- RK “Orahovica” 2006 .

7.krug državne lige regije sjever:

11:00 ŽRK “Orahovica”- ŽRK “Bjelovar”

12:00 ŽRK “Slatina” – ŠRK “Bjelovar”

13:00 ŽRK “Bjelovar” -ŽRK “Orahovica”

14:00 ŽRK “Slatina” – ŠRK “Bjelovar”

-Pozivamo sve naše sugrađane, prijatelje, simpatizere i članove da se odazovu ovoj humanitarnoj akciji, i da na taj način pomognemo svi zajedno vratiti Barbari osmijeh na lice! – kaže Andrijana Rukavina. A svi ostali koji žele pomoći mogu to učiniti na račun Priče o Barbari:

Barbara Kecman

IBAN HR 5723600003248600348

Devizni račun (IBAN): 8823600003248600348

BIC: ZABAHR2X

(www.icv.hr, vg)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content