Ove godine DVD Virovitica proslavit će 145. obljetnicu postojanja i kontinuiranog rada

Dobrovoljno vatrogasno društvo Virovitica jučer (subota) je održalo 145. po redu izvještajnu skupštinu na kojoj je predsjednik društva Mario Pavelić podnio izvješće o radu u prošloj godini te predložio plan rada za 2020. koji je na skupštini i jednoglasno usvojen. DVD Virovitica dobrovoljna je stručna, humanitarna i nestranačka udruga, osnovana radi obavljanja vatrogasne djelatnosti, unapređenja zaštite od požara te promicanja vatrogastva i vatrogasne kulture dugih 145 godina ,a svoju obljetnicu svečano će proslaviti u srpnju ove godine u Virovitici.

– Ovo vrijedno društvo danas broji 126 članova i članica, od toga 38 djece i mladeži od 6 do 18 godina, te 88 članova i članica s pravom glasa na Skupštini. U društvo je primljeno 6 novih članova s pravom glasa na Skupštini te 5 članova djece i mladeži – napomenuo je govoreći o strukturi DVD-a predsjednik Mario Pavelić te dodao:

-DVD Virovitica trenutno raspolaže s 11 vatrogasca, 16 vatrogasca I klase, 13 dočasnika, 6 dočasnika I klase, 15 časnika, 5 časnika I klase, 1 višeg vatrogasnog časnika i 1 počasnog višeg vatrogasnog časnika.

Od specijalnosti u vatrogastvu raspolažu s 14 strojara, 21 vatrogasac osposobljen za rad sa dišnim aparatima, 27 vatrogasaca osposobljenih za tehničke intervencije, imaju 15 vatrogasaca obučenih za šumske požare, 3 voditelja mladeži i djece, 8 bolničara i 2 vatrogasna suca.

– DVD Virovitica ima 11 operativnih vatrogasaca s kompletnom zaštitnom opremom, a sukladno tome 11 operativnih vatrogasaca imaju liječničko uvjerenje za obavljanje poslova vatrogasca te su osposobljeni za obavljanje tih poslova prema Zakonu o vatrogastvu – napomenuo je Mario Pavelić.

Osim članova DVD-a, na skupštini su nazočili i gosti iz prijateljskih dobrovoljnih vatrogasnih društava, a čestitke su im na skupštini uputili i župan VPŽ Igor Andrović, zamjenik gradonačelnika Damir Marenić i zapovjednica Vatrogasne zajednice VPŽ Mateja Fras Venus, a skupštini se nakon službenog dijela pridružio i gradonačelnik Ivica Kirin. (www.icv.hr, bs)

[g-gallery gid=”583691″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content