Plivačice i plivači virovitičkog kluba sudjelovali na prvenstvu Hrvatske u Vukovaru

Dvanaest plivača Plivačkog kluba Virovitica proteklog je vikenda sudjelovalo na ekipnom C prvenstvu Hrvatske u gradu heroju Vukovaru, u muškoj i ženskoj konkurenciji.

U konkurenciji klubova iz cijele Hrvatske, plivačice su zauzele ukupno 8. mjesto, a plivači 11. što ih je svrstalo među 25 klubova u Hrvatskoj. Treba napomenuti da je ovo prvenstvo organizirano za klubove plasirane na 17. mjesto i niže, dok u Hrvatskoj ima nešto više od 50 plivačkih klubova i mahom svi rade u zatvorenim bazenima. Ako imamo u vidu činjenicu da virovitički plivači još nemaju svoj bazen i da treninge odrađuju u susjednoj Mađarskoj, onda je ovaj rezultat svakako vrijedan pažnje.

Na ovom natjecanju za PK Viroviticu nastupili su: Ema Borković, Zara Majetić, Timea Brlas, Nika Budeš, Nika Štigleitner, Ena Teskera i Marija Iličić u ženskoj konkurenciji te Lovro i Luka Ladović, Izak Risović, Josip Borbaš i Ivan Iličić u muškoj konkurenciji. Tradicionalni osvajači medalja, članovi PK Virovitica ponosno su predstavili svoj klub, grad Viroviticu i Virovitičko-podravsku županiju. Plivače su u Vukovar pratili predsjednik PK Virovitica Ivica Prekratić, trener Vinko Oršulić, članovi uprave Zoran Turnaj i Marijan Borovec i plivački sudac Matko Kolesarić.

(Plivački klub Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content