Počela stroga kontrola! Policija ulovila tri osobe koje su umjesto u samoizolaciji bile na javnim mjestima

Koprivničko-križevačka policija obavijestila je jučer Županijski Stožer civilne zaštite da su zatekli tri osobe u javnosti, a koje su morale biti u samoizolaciji. Radi se o tri osobe, neslužbeno doznaje Podravski, koje su bile na javnim mjestima, među ljudima, ali ne u gradovima nego ruralnim područjima. Vjerojatno nisu zaražene i u samoizolaciji su morale biti zbog dolaska iz kritičnih područja, piše Podravski.hr.

– Zatečene su u kršenju Rješenja Državnog inspektorata izdanih 13. i 14. ožujka o samoizolaciji u mjestima prebivališta vezano za sprječavanje širenja koronavirusa. Osobe su od strane policijskih službenika zatečene u javnom prostoru te time prekršile rješenja, o čemu je izviješten i Državni inspektorat – doznaje Podravski od Kriznog stožera.

Osobe koje su u samoizolaciji se evidentiraju u sustavu MUP-a i provjeravaju se od strane policijskih službenika da li krše pravila samoizolacije te su za nepridržavanje istih određene novčane kazne koje bi trebale biti oko 8000 kuna, kako je to slučaj na istarskom području. No, eskalira li situacija kazne će biti mnogo veće, a neki čak predlažu i kaznenu odgovornost i mogućnost zatvora čak do tri godine.

– Molimo građane da ukoliko poznaju osobe koje su u samoizolaciji, a ne pridržavaju se propisanih mjera da ih prijave na broj Županijskog centra 112. Ovim putem još jednom apeliramo i pozivamo sve osobe koje su dobile rješenje ili su od strane epidemiologa stavljene pod zdravstveni nadzor da ozbiljno shvate i poštuju ove mjere prevencije – moli Krizni stožer.

(podravski.hr)

 

 

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content