POSTIŽU ZAPAŽENE REZULTATE Orahovački logičari ponovno grabe prema vrhu hrvatske enigmatike

Nekima je rješavanje križaljki i sličnih zagonetki hobi, no njima je to ipak nešto više, zapravo na neki način dio života.

Orahovačka Enigmatska udruga osnovana je još “davne” 2005. godine i po svom osnivanju odmah je postizala odlične državne rezultate u kojima je prednjačio najbolji orahovački enigmatičar, može se slobodno reći, u povijesti, Stjepan Varaždinac. Unazad nekoliko godina Varaždinac je ostao “posljednji Mohikanac” ove udruge kojoj nije dao da propadne.

Prošle godine upravo Varaždinac je ponovno okupio Orahovčane koji vole razne vrste zagonetki i osovio udrugu na noge, koja se danas polako vraća u vrh hrvatske enigmatike.

– Nitko sretniji od mene što se sve ovo skupa vratilo u naš grad. Danas imamo desetak članova, neki su stalni i vrjedniji, neki dolaze malo rjeđe, ali tu smo, ima nas. Najjači smo u rješavanju logičkih zadataka, tu već sada pripadamo među deset najboljih u Hrvatskoj – započeo je predsjednik Udruge.

Orahovački enigmatičari 1 Custom

Stjepan Varaždinac naglasio je kako se treninzi odvijaju redovno.

-Započeli smo s vježbama jednom tjedno, no kako su članovi zadovoljni i žele više, pojačat ćemo na dva puta u tjednu. Do sada smo sudjelovali na nekoliko državnih natjecanja i polučili dobre rezultate, što samo motivira naše članove za novi naporan rad – kaže Varaždinac.

Najbolje rezultate ostvaruje iskusni Damir Vratković koji je vrhunski logičar.

-Sve je zapravo krenulo iz hobija, a kako se sa Stjepanom znam putem braniteljskih udruga i usko preko njih surađujemo, ponudio mi je da dođem u udrugu i eto, danas sam tu i uživam u svakom treningu i natjecanju – kaže Vratković.

Tajnica Udruge je Katarina Josić, jedina dama u udruzi za sada.

-Mi smo odlična ekipa i jako dobro surađujemo, a posebno nam je vrijedno imati učitelja i možemo reći trenera, Stjepana, koji je jedan od najboljih u Hrvatskoj – zaključila je Josić.

Stjepan Varaždinac Custom

Orahovica je nakon 14 godina trebala dobiti organizaciju jednog državnog natjecanja i to danas jednog od najcjenjenijih pod nazivom “ZeKa”.

-Natjecanje je trebalo biti održano od 17. do 19. travnja, ali morali smo naravno sve otkazati zbog stanja s koronavirusom. Ipak, u dogovoru sa Savezom mi ostajemo domaćini, a termin će biti poznat kada se sve ovo smiri – zaključio je Stjepan Varaždinac.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content