Premijer Plenković: Idući tjedan idemo na Vladu s paketom mjera, u ratu smo protiv koronavirusa i panike

Završio je sastanak u Vladi s predstavnicima Klubova. Premijer Andrej Plenković kazao je da Vlada ide s novim mjerama, piše Večernji.hr.

– Svi predstavnici imaju ideje, ali su načelno zadovoljni kako rješavamo probleme. Pristupili smo svemu jako ozbiljno u gospodarstvu. Idući tjedan idemo na Vladu s paketom mjera. To zahtjeva zakonske izmjene. Svi gledaju što tko radi, sve što je logično i dobro. U ratu smo protiv koronavirusa i panike i društveno gospodarskih posljedica ove epidemije – kazao je.

– Resori rade cijeli vikend. Na Vladi ćemo donijeti konkretne odluke, u poljoprivredi, turizmu… Toga ima jako puno. Hrvatska ovu krizu čeka u situaciji konsolidiranih javnih financija. Otporniji smo, a mi ćemo poduzeti mjere da sve posljedice smanjimo – dodao je.

– Svi zaraženi u Hrvatskoj su došli iz inozemstva ili su bili u bliskom kontaktu. Škola je prekinuta jer smo razgovarali s županom u Istri. Tamo su poduzeli te mjere. Prekinuli smo nastavu da smanjimo rizike i zato što smo već spremni da se nastava od 1-4 odvija preko HRT-a, te da se nastava odvija online za ostale. Još jednom ponavljam škole, nastavnici rade. Djeca mogu doći u školu, ista stvar je u vrtićima – kazao je Plenković. (vecernji.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content