PRIMJER KOJI TREBA SLIJEDITI Puste slatinske ulice i odgovorno ponašanje građana bude nadu u bolje sutra

Nakon što je Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske u ponedjeljak, 23. ožujka donio nove mjere, a jedna se odnosi na zabranu napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka (Odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj), iste su urodile plodom.

Baš na taj ponedjeljak, kada su donesene ne baš popularne, ali potrebne mjere, u Slatini je uočen velik broj ljudi u samom središtu grada. Neki od njih su stajali u grupama pred bankama, FINA-om i slično, a trgovine su bile pune, što i nije tako čudno, jer su stanovnici Slatine i okolnih mjesta ponukani najavom tih mjera pohitili obaviti sve ono što su smatrali potrebnim.

Stupanjem na snagu mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka te uvođenja propusnica za napuštanje svojih općina i gradova, u Slatini se situacija znatno promijenila – na bolje.

Naime, jučer (srijeda) za razliku od ponedjeljka, Slatina je bila pusta, a parkirališta prazna, na ulicama tek poneka osoba na odlasku ili povratku iz trgovine. Slatinčani su shvatili ozbiljnost situacije vezane uz zarazu koronavirusom te se počeli odgovorno ponašati, što je za svaku pohvalu.

U Virovitičko-podravskoj županiji još nije zabilježen niti jedan slučaj zaraze koronavirusom i zbog toga se svi trebaju maksimalno potruditi da tako i ostane. Za izdavanje propusnica nadležne su lokalne samouprave, odnosno općine i gradovi te njihovi stožeri civilne zaštite.

(www.icv.hr, adf)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content