Savezna Republika Njemačka, Zemlja partner Viroexpa 2020, predstavit će se na Gospodarskom forumu u četvrtak, 12. ožujka

Savezna Republika Njemačka, a Zemlja partner jubilarnog 25. Viroexpa, predstavit će se na Gospodarskom forumu u četvrtak, 12. ožujka. Gospodarski forum, održat će se u Gradskom muzeju u Virovitici (Dvorac Pejačević), s početkom od 15,00 sati. Nakon uvodnih riječi, virovitičko-podravskog župana Igora Androvića i dr. Thomasa Sichla, predsjednika Uprave Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore, o Gospodarskoj suradnji Virovitičko-podravske županije i Savezne Republike Njemačke, govorit će Zlatko Pleša, predsjednik HGK Županijske komore Virovitica.

Nakon toga, predstavnici dviju hrvatskih tvrtki, ANKA d.o.o. Slatina i SANO d.o.o. Popovača, ma primjeru dobre prakse prikazat će na svojim primjerima kako funkcionira suradnja na gospodarskoj razini Hrvatske i Savezne Republike Njemačke.

Uz Vladu RH, pokrovitelji 25. Međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede, Viroexpo 2020., koji će se u Virovitici održavati od 13. do 15. ožujka bit će i: Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstvo turizma i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU. Na sajmu će izlagati izlagači iz 27 zemalja, na 6.200 četvornih metara zatvorenog, te 10.000 četvornih metara otvorenog izložbenog prostora.

Organizatori i pokrovitelji su: Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, HGK Županijska komora Virovitica, HOK Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije. Tehnički organizator je Viroexpo d.o.o. Podsjetimo, Zemlja partner 25. međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo je Savezna Republika Njemačka, a Županija partner Koprivničko-križevačka županija. Ove godine “sponzori sajma su” i RBA Raiffeisenbank Hrvatska, te Pivovara Daruvar. (www.vpz.hr, Fotografija/Ilustracija: Matija Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content