SAZNAJTE KAKO Psihološka prva pomoć građanima u izazovnom vremenu koronavirusa dostupna je diljem Hrvatske

Iako koronavirus uzrokuje rizik prvenstveno za tjelesno zdravlje, ne smije se zanemariti niti njegov nepovoljan utjecaj na mentalno zdravlje.

Tjeskoba, zabrinutost, strah i panika, ponekad i osjećaj beznađa, usamljenosti i socijalne isključenosti, osobito ako potraju, mogu biti čak i ozbiljna prijetnja mentalnom zdravlju. Psihologija kao struka odmah je odgovorila ovom izazovu stavljajući svoje ljudske i stručne kapacitete na raspolaganje građanima. Psihološka prva pomoć na daljinu (telefonskim putem) dostupna je svima kojima je potrebna u svim županijama naše zemlje i to na brojevima telefona koji su navedeni u priloženoj tablici.

Mreža telefonskih linija HPK i HPD Custom

Osim toga, u Virovitičko-podravskoj županiji građanima je na raspolaganju i besplatni telefon za psihološku podršku (0800 303 550) pri Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo “Sveti Rok” Virovitičko-podravske županije.

Građani koji se zateknu u izolaciji ili karanteni mogu korisne savjete o tome kako si sami pomoći pogledati i OVDJE.

– Zapamtite, svatko od nas ima puno više snage nego što misli i uglavnom se može nositi s ovakvim izazovima – a kad snage ujedinimo, prepreke puno lakše prebrodimo. Niste sami – zajedno smo i snažni smo u ovim izazovnim vremenima – poručuje iz ZZJZ-a “Sveti Rok” VPŽ profesor psihologije Siniša Brlas.

(www.icv.hr, ZZJZ “Sveti Rok” VPŽ)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content