SAZNAJTE NA KOJI NAČIN Općina Špišić Bukovica i tvrtka DRAFT pomažu poduzetnicima kojima je otežano poslovanje

Uslijed izvanredne situacije izazvane pandemijom koronavirusa (COVID-19), tvrtka DRAFT d.o.o. u suradnji s Općinom Špišić Bukovica osigurala je pomoć za sve poduzetnike kojima je otežano poslovanje, putem pripreme projektne dokumentacije za ESIF mikro zajmove za obrtna sredstva.

HAMAG-BICRO uveo je novi ESIF zajam za obrtna sredstva namijenjen mikro i malim gospodarskim subjektima. Ovim zajmom mogu se financirati troškovi: pripreme proizvodnje, sirovina i materijala, ostali proizvodni troškovi, troškovi zaposlenih, novo zapošljavanje, zakup poslovnog prostora, režijski troškovi i opći troškovi.

Najniži iznos mikro zajmova za obrtna sredstva je 1.000 eura u kunskoj protuvrijednosti, dok je najviši iznos 25.000 eura.

Ciljane skupine:

· Mikro gospodarski subjekt
· Mali gospodarski subjekt

Iznos: Od 1.000 eura do 25.000 eura

Kamatna stopa: 0,5 posto – 1,0 posto

Poček: Do 12 mjeseci, ukoliko je rok otplate minimalno dvije godine

Rok otplate: Do tri godine uključujući poček

Instrumenti osiguranja: Zadužnica te ostali instrumenti osiguranja ovisno o procjeni rizika

Iskoristivost obrtnih sredstava: 100 posto iznosa zajma

Kako bi se doprinijelo podršci posrnulom gospodarstvu, osigurana je besplatna priprema sve potrebne dokumentacije za navedeni zajam svim prihvatljivim poduzetnicima s područja općine Špišić Bukovica.

Svi zainteresirani prijavitelji za informacije vezane uz mogućnosti korištenja zajmova trebaju kontaktirati izravno tvrtku DRAFT (info@draftdoo.hr, 099/ 537 6966) ili se obratiti na kontakte Općine Špišić Bukovica (info@spisicbukovica.hr, 033/ 716 495), kako bi što promptnije reagirali i pripremili dokumentaciju potrebnu za ostvarivanje zajma.

Iz Općine napominju kako zbog trenutne situacije ne rade sa strankama, ali je sve moguće dogovoriti putem kontakata.

(Općina Špišić Bukovica)