SAZNAJTE NA KOJI NAČIN Općina Špišić Bukovica i tvrtka DRAFT pomažu poduzetnicima kojima je otežano poslovanje

Uslijed izvanredne situacije izazvane pandemijom koronavirusa (COVID-19), tvrtka DRAFT d.o.o. u suradnji s Općinom Špišić Bukovica osigurala je pomoć za sve poduzetnike kojima je otežano poslovanje, putem pripreme projektne dokumentacije za ESIF mikro zajmove za obrtna sredstva.

HAMAG-BICRO uveo je novi ESIF zajam za obrtna sredstva namijenjen mikro i malim gospodarskim subjektima. Ovim zajmom mogu se financirati troškovi: pripreme proizvodnje, sirovina i materijala, ostali proizvodni troškovi, troškovi zaposlenih, novo zapošljavanje, zakup poslovnog prostora, režijski troškovi i opći troškovi.

Najniži iznos mikro zajmova za obrtna sredstva je 1.000 eura u kunskoj protuvrijednosti, dok je najviši iznos 25.000 eura.

Ciljane skupine:

· Mikro gospodarski subjekt
· Mali gospodarski subjekt

Iznos: Od 1.000 eura do 25.000 eura

Kamatna stopa: 0,5 posto – 1,0 posto

Poček: Do 12 mjeseci, ukoliko je rok otplate minimalno dvije godine

Rok otplate: Do tri godine uključujući poček

Instrumenti osiguranja: Zadužnica te ostali instrumenti osiguranja ovisno o procjeni rizika

Iskoristivost obrtnih sredstava: 100 posto iznosa zajma

Kako bi se doprinijelo podršci posrnulom gospodarstvu, osigurana je besplatna priprema sve potrebne dokumentacije za navedeni zajam svim prihvatljivim poduzetnicima s područja općine Špišić Bukovica.

Svi zainteresirani prijavitelji za informacije vezane uz mogućnosti korištenja zajmova trebaju kontaktirati izravno tvrtku DRAFT ([email protected], 099/ 537 6966) ili se obratiti na kontakte Općine Špišić Bukovica ([email protected], 033/ 716 495), kako bi što promptnije reagirali i pripremili dokumentaciju potrebnu za ostvarivanje zajma.

Iz Općine napominju kako zbog trenutne situacije ne rade sa strankama, ali je sve moguće dogovoriti putem kontakata.

(Općina Špišić Bukovica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content