Stanje u prometu prošlog tjedna: U Starom Gracu “uslikan” sa 132 km/h, kući mu stiže paprena kazna

Policijska uprava virovitičko-podravska objavila je izvješće o prometnim aktivnostima u prošlom tjednu. Kako izvještavaju, tijekom proteklog tjedna je evidentirano 9 prometnih nesreća, 3 prometne nesreće sa ozlijeđenim osobama u kojima je 1 osoba zadobila TTO i 2 LTO, te 6 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U 1 prometnoj nesreći počinitelj je napustio mjesto događaja ali je naknadno pronađen. 2 prometne nesreće uzrokovali su vozači pod utjecajem alkohola.

Ukupno je utvrđeno 470 prekršaja, od kojih 34 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 84 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 200 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 34 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 2 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 3 prekršaja upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 1.95 g/kg je utvrđena u nadzoru prometa kod vozača osobnog automobila starosti 40 godina koji je zatečen kako upravlja pod utjecajem alkohola u subotu, 14.03. u 23.15 sati u Virovitici.

Najveća brzina kretanja vozila od 132 km/h izmjerena je u četvrtak, 12.03. u mjestu Stari Gradac, u naselju gdje je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h, upravljao vozač osobnog automobila.

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl. 134. i 137. PZ

Temeljem čl. 134. Prekršajnog zakona uhićena je jedna osoba, koja je upravljala vozilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta ili oduzeta zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova. Temeljem čl. 137. istoga zakona jedna je osoba zadržana zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Pojačane mjere i akcije

Tijekom proteklog tjedna, od 09. do 15. ožujka 2020. godine u sklopu aktivnosti organizacije ROADPOL vršen je pojačani nadzor usmjeren na nadzor korištenja sigurnosnog pojasa, a u utorak, 10. ožujka 2020. godine od 09-13 sati proveden je nadzor korištenja sigurnosnog pojasa tijekom kojeg je kontrolirano 131 sudionik u prometu i kod njih su ukupno utvrđena i sankcionirana 93 prometna prekršaja od kojih 67 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa. (PU virovitičko-podravska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content