Stanje u prometu prošlog tjedna: Vozač (52) s teretnim vozilom sletio s poljskog puta, napuhao 2,51 promila

Policijska uprava virovitičko-podravska objavila je izvješće o prometnim aktivnostima u prošlom tjednu. Kako izvještavaju, tijekom proteklog tjedna je evidentirano 8 prometnih nesreća od kojih 5 s materijalnom štetom i 3 s ozlijeđenim osobama, u kojima su vozač bicikla i vozačica osobnog automobila lako ozlijeđeni, a vozač osobnog automobila je teško ozlijeđen. Čak 6 prometnih nesreća su uzrokovali vozači koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola.

Ukupno je utvrđeno 308 prekršaja, od kojih 30 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 95 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 54 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 29 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.51 g/kg je utvrđena vozača teretnog vozila starosti 52 godine koji je uzrokovao prometnu nesreću s materijalnom štetom pod utjecajem alkohola u subotu u 20 sati na lokalnoj cesti između Turnašice i Starog Graca.

Najveća brzina kretanja vozila od 122 km/h utvrđena je u ponedjeljak u 19.40 sati kojom je u Koriji, na dionici D2 u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h, upravljao vozač osobnog automobila starosti 39 godina.

Temeljem čl. 134. Prekršajnog zakona su uhićena 2 vozača; jedan zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i jedan zbog upravljanja vozilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola poništena.

Tijekom proteklog vikenda su u cilju očuvanja povoljnog stanja sigurnosti u prometu policijski službenici vršili pojačani nadzor prometa, s posebnim naglaskom na utvrđivanje i sankcioniranje prekršaja koji su najčešći uzroci smrtnog stradavanja osoba u prometnim nesrećama. Od ukupno 132 prekršaja sankcionirana u tri dana vikenda utvrđeno je i sankcionirano 19 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 42 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 17 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 10 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela. (PU virovitičko-podravska)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content