Sva natjecanja pod ingerencijom Hrvatskog košarkaškog saveza odgađaju se do 1. travnja

Upravni odbor Hrvatskog košarkaškog saveza donio je odluku o odgađanju svih košarkaških natjecanja na teritoriju Republike Hrvatske do 1. travnja 2020. godine.

Odluka je donesena sukladno preporuci Središnjeg državnog ureda za šport sastavljenoj nakon današnjeg sastanka s krovnim sportskim udruženjima i predstavnicima najvećih sportskih saveza te prema odluci međunarodne košarkaške federacije FIBA-e do daljnjega suspendira sva natjecanja koja se igraju pod njenom ingerencijom.

Prema uputama Središnjeg državnog ureda za šport, treninzi se, gdje je moguće, mogu nastaviti uz preporuku pridržavanja svih higijenskih i sigurnosnih uputa Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu. Preporučuje se otkazati sva putovanja na međunarodna natjecanja, a posebno u područja koja su definirana kao područja ugroze (tekst cijele preporuke OVDJE).

Ova odluka donesena je na temelju preporuke Hrvatskog olimpijskog odbora i Središnjeg državnog ureda za sport 12. ožujka, na sastanku s predstavnicima nacionalnih sportskih saveza kao i temeljem odluke FIBA-e od 12. ožujka 2020. da se do daljnjeg suspendiraju sva natjecanja.

(www.icv.hr, HKS, foto: ilustracija, M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content