U posljednjem tjednu veljače čak 6 nesreća uzrokovali pijani vozači: Policija najavila pojačane akcije kontrole alkohola

Tijekom prva dva mjeseca ove godine na području Policijske uprave virovitičko-podravske evidentirane su 83 prometne nesreće u kojima su 3 osobe teško ozlijeđene i 18 lako. U odnosu na prošlu godinu riječ je o jedoj smrtno stradaloj, jednoj teško ozlijeđenoj i 9 lako ozlijeđenih osoba manje nego prošle godine. Ukupno 11 prometnih nesreća su uzrokovali vozači koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola, a čak 6 ih je bilo u posljednjem tjednu veljače.

– Stoga će, u cilju podizanja stanja sigurnosti na višu razinu, i predstojećeg vikenda policijski službenici nastaviti s pojačanim nadzorom prometa, s posebnim naglaskom na utvrđivanje i sankcioniranje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog korištenja mobitela, odnosno prekršaja koji su četiri najčešća ubojice u prometu i uzroci teškog stradavanja sudionika u prometnim nesrećama, ali i svih drugih prekršaja kojima sudionici u prometu ugrožavaju sigurnost u prometu – poručuju iz PU virovitičko-podravske.

Osim pojačanog postupanja tijekom cijeloga vikenda, sa subote na nedjelju, 7. i 8. ožujka od 22 do 06 sati će na području Postaje prometne policije Virovitica biti provedena akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola. (PU virovitičko-podravska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content