Udruga Vretenac iz Slatine održala šestu radionicu projekta ”Škola, mačji kašalj” koji financijski podržava Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku

U ponedjeljak, 2. ožujka, u prostorijama posebnih odjela OŠ Eugena Kumičića Slatina održana je šesta radionica projekta ”Škola, mačji kašalj” koji financijski podržava Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a provodi ga Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac Slatina.

U aktivnosti projekta uključena su djeca u procesu odgode upisa u prvi razred, te djeca uvjetovana nekim programom školovanja, kao što su prilagođeni i/ili individualizirani program, a cilj projekta je poboljšanje kvalitete života djece u manjim zajednicama.

Aktivnosti projekta obuhvaćaju radionice ”Pomoći u učenju” koje uključuju djecu koja se školuju u prilagođenom i/ili individualiziranom programu, te ih provodi edukacijska rehabilitatorica Patricija Karaman, a na šestoj radionici školarci su radili vježbe čitanja i pisanja, kao i vježbe pažnje i koncentracije. Radionicu koja je namijenjena djeci u procesu odgode upisa u prvi razred vodila je edukacijska rehabilitatorica Ivana Sabolić koja je sa predškolcima, uz mnoštvo praktičnih aktivnosti i igara, učila brojati do 10 koristeći ICT AAC aplikaciju – ”Matematička igraonica”.

Projektom je Udruga Vretenac ostvarila suradnju i s Atletskim klubom Slatina, čija je članica Doroteja Santi u drugom dijelu radionice za predškolce i školarce održala atletski trening. Doroteja je za predškolce i školarce pripremila kružni trening i poligon kojima je naglasak stavljen na jačanje mišića nogu, ruku i ramenog pojasa, na koordinaciju pokreta rada ruku i nogu, te na eksplozivnu snagu djece.

Uz pružanje stručne podrške i pomoći djeci u procesu odgode upisa u prvi razred, te djeci uvjetovanoj nekim programom školovanja kao što su prilagođeni i/ili individualizirani program, projektom su obuhvaćeni i njihovi roditelji za koje je jučer pod vodstvom psihologinje Jasne Plantak održana druga grupa podrške za roditelje.

Projekt ”Škola, mačji kašalj” nastavak je projekta ”Nijedan početak nije lak, pripremam se da budem đak” te ujedno i prvi ovakav projekt na području naše županije koji je svojim aktivnostima obuhvatio djecu u procesu odgode upisa u prvi razred kao i njihove roditelje, a u koji su uključeni i stručnjaci različitih profila. (www.icv.hr, adf; Udruga Vretenac Slatina)

[g-gallery gid=”583320″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content