VELIKA NEIZVJESNOST Predsjednik Uefe progovorio o šansama da se nogometna sezona nastavi: Ništa neće biti isto nakon ove grozne godine

-Nitko ne zna kad će ova pandemija završiti. Imamo plan A, B ili C: u kontaktu smo s ligama, klubovima, imamo radnu skupinu. Moramo čekati, baš kao i svi drugi sektori – izjavio je Aleksander Čeferin.

U ovom trenutku se nijedna od postojećih opcija nastavka sezone, sredinom svibnja, u lipnju ili krajem lipnja, ne čini previše izglednom pa postoji opravdani strah da će sezona biti izgubljena. No, Čeferin je spomenuo još jedno moguće rješenje koje je predloženo – prenosi tportal.hr

-Postoji prijedlog da se završnica ove sezone igra na početku sljedeće, koja bi onda započela nešto kasnije. No, kako ne znamo kad će pandemija stati, ne možemo imati ni konačan plan – dodao je.

UEFA je nakon kriznih sastanaka prošlog tjedna odgodila EURO za 2021. godinu, a na neodređeno vrijeme su prekinuta europska klupska natjecanja: u Ligi prvaka i Europskoj ligi još nisu odigrane sve utakmice osmine finala, dok je Liga prvakinja stigla do četvrtfinalne faze.

Čeferin se dotaknuo i teme smanjivanja primanja igračima.

-Kriza pogađa i klubove. Nitko ne smije biti sebičan. Uvjeren sam da se s time slažu mnogi igrači. Ništa neće biti isto nakon ove grozne godine – izjavio je predsjednik Uefe te dodao da se razmatraju modifikacije u Pravilniku o financijskom fair-playu, koji ograničava klubove da troše više nego što zarađuju.

Čeferin se osvrnuo i na političku situaciju u Europi koja je teško pogođena pandemijom.

-Razočaran sam Europskom unijom. Previše je pravila koja Europu razjedinjavaju i time je čine slabijom. Nema solidarnosti, a to je jako tužno – zaključio je predsjednik Uefe Aleksander Čeferin.

(tportal.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content