ZAVRŠIO 16. VIRKAS Komedija “OtpisaNE” proglašena najslađom predstavom festivala

Nakon 11 predstava u virovitičkom kazalištu i tri gostujuće u Slatini i Suhopolju, završili su 16. Virovitički kazališni susreti. Na već daleko poznatom kazališnom festivalu sudjelovala su kazališta iz cijele Hrvatske, kao i susjednih država.

Ovogodišnju titulu najslađe predstave odnijela je komedija “OtpisaNE” Kazališta Moruzgva i GK Scena “Gorica”. U predstavi, čiju režiju potpisuje Nikola Zavišić, a tekst Renato Baretić, glume Ksenija Marinković, Ecija Ojdanić, Slavko Sobin i Erna Rudnički. Teške i svojevrsne “tabu” teme o kojima predstava govori, poput migranata, iskorištavanja bolovanja, braniteljskih mirovina i pobačaja, obrađene su na vrlo “pitak” i komičan način, što je publika na koncu nagradila velikim aplauzom, a potom i odličnom ocjenom 4,91.

I ove godine Virkas je otvorila premijera predstave Kazališta Virovitica, a riječ je o predstavi „Kao i svaki dan“, autora i redatelja Aleksandra Švabića te Vedrane Klepice, autorice i dramaturginje, nastala prema motivima Aristofanove drame „Ptice“. Predstava je okupila cijeli virovitički glumački ansambl – Blanku Bart, Igora Goluba, Vlastu Golub, Gorana Košija, Snježanu Lančić, Saru Lustig, Miju Pavelka, Antuna Vrbenskog, Gorana Vučka i Draška Zidara.

– Najsrdačnije se zahvaljujemo svim gostima i predstavama koje su prisustvovale na ovogodišnjim Virovitičkim kazališnim susretima. Sretni smo što je naša publika imala prilike uživati u izvedbama različitih kazališta – poručili su iz Kazališta Virovitica.

Pokrovitelji manifestacije su Ministarstvo kulture i Virovitičko-podravska županija, supokrovitelj je Turistička zajednica grada Virovitice, a medijski pokrovitelj Radio Virovitica i Virovitički list. (www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content