Župan Andrović: Hvala svima koji se pridržavaju uputa i mjera, moramo tako nastaviti i dalje

blank
Foto: K. Toplak

Župan virovitičko-podravski Igor Andrović na današnjoj (utorak) press konferenciji županijskog Stožera civilne zaštite osvrnuo se na činjenicu da u Virovitičko-podravskoj županiji još uvijek, srećom, nema zaraženih koronavirusom.

– Za sada smo jedna od tri županije u kojoj nema pozitivne osobe na koronavirus. To nije naravno statistički podatak da bi se njime hvalili, ali želim zahvaliti svim stanovnicima naše županije što se pridržavaju svih uputa, preporuka i mjera te to sigurno doprinosi tome da nam je epidemiološka slika u županiji dobra – naglasio je župan Andrović te zahvalio i Stožeru civilne zaštite Virovitičko-podravske županije.

Foto: K. Toplak

– Oni svojim djelovanjem i radom doprinose tome da je slika u našoj županiji još uvijek dobra. Naravno ako i kada dođe do prve osobe koja će biti zaražena koronavirusom svi smo spremni djelovati i utjecati da se virus dalje, koliko god možemo, ne širi – rekao je.

Iako je situacija za sada “čista” to ne znači da se trebamo prestati pridržavati mjera. Baš suprotno, ova bi nam informacija trebala biti poticaj da nastavimo i dalje.

– Još jedanput molim sve da se pridržavaju propisanih mjera, posebno građane u samoizolaciji da tu mjeru strogo poštuju. Naravno, tu je i Odluka o strogom ograničavanju zadržavanja na javnim mjestima. Isto tako, iako je vani snijeg, kako je rekao i ministar Božinović, nije vrijeme za snježne radosti. Apeliram na roditelje da sa svojom djecom i dalje ostaju doma – rekao je župan i nastavio:

Foto: K. Toplak

– Od ponoći vrijedi odluka koju je donio Nacionalni stožer, a riječ je o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i na temelju te Odluke županijski Stožer civilne zaštite donio je Odluku o privremenom zatvaranju prometa na dionicama županijskih i lokalnih cesta koje graniče sa susjednim županijama. Mislim da smo prva županija koja je donijela takvu odluku i cilj nam je što više zaštititi naše stanovnike – rekao je župan Andrović. (www.icv.hr, ml)