Župan Andrović: Uskoro stiže medicinska oprema i dodatno se ograničava ulazak u krug virovitičke bolnice

Uskoro će se u krug Opće bolnice Virovitica moći ući samo na ulaz iz Gajeve ulice, rečeno je danas (ponedjeljak) na press konferenciji županijskog Stožera civilne zaštite. Razlog toj odluci je zaštita i drugih zdravstvenih institucija koje se nalaze u krugu bolnice, Zavoda za hitnu medicinu, Zavoda za javno zdravstvo i Dom zdravlja.

– Od sredine ovog tjedna, dakle sutra ili prekosutra, pooštrit ćemo ulazak u krug Opće bolnice Virovitica. Sada su otvorena dva ulaza, jedan će biti potpuno zatvoren i jedini mogući ulaz će biti iz Gajeve ulice, od strane porte – rekao je župan Igor Andrović, dodavši kako je Opća bolnica Virovitica već bila zaštićena principom ulaska kroz trijažu, a sada se zaštita širi na ostale institucije.

– Svi oni koji budu ulazili na glavni ulaz bit će legitimirani i provjereni jesu li možda u mjeri samoizolacije i na taj način štitimo zdravstvene djelatnike i sve pacijente u krugu bolnice – objasnio je župan.

Najavio je i dolazak zaštitne opreme za medicinske djelatnike. Rekao je kako će dio opreme koji je nabavila Vlada RH doći i na naše područje, no kako nisu čekali već su i oni samostalno naručili opremu.

– Županija je naručila 10 tisuća kirurških maski i 4 tisuće maski FFP3 koje će biti podijeljene kroz koji dan, kada nam stignu, našim zdravstvenim djelatnicima u svim našim zdravstvenim ustanovama. Jednako tako Industrijsko-obrtnička škola u Slatini krenula je u izradu vizira koji će biti podijeljeni svim zdravstvenim djelatnicima koji su u kontaktu s pacijentima – rekao je župan Andrović.

Zahvalio je i svim stanovnicima Virovitičko-podravske županije.

– Hvala svim stanovnicima Virovitičko-podravske županije koji se drže uputa, odluka i mjera, kako Nacionalnog stožera civilne zaštite, tako i Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije. Naravno sva pohvala medicinskom osoblju, policiji, vatrogascima koji 24 sata dežuraju na punktovima na granicama Virovitičko-podravske županije, volonterima, članovima HGSS-a… I tako ne štitimo samo svoju županiju nego i sve susjedne županije jer se kontrolira pridržavaju li se svi mjera samoizolacije – rekao je župan, naglasivši kako se ta mjera pokazala izuzetno učinkovitom, jer u posljednja 24 sata nije zabilježena nijedna osoba koja je kršila mjeru samoizolacije ili odluku o napuštanju mjesta prebivališta bez adekvatne propusnice.

– Dani pred nama će sigurno biti dani izazova puno ljudi će se vratiti iz inozemstva u našu županiju. Molim ih sve da poštuju mjere samoizolacije. Dolaze uskrsni praznici i možda ljepše vrijeme, a to ne znači da trebamo popustiti nego i dalje čvrsto provoditi sve mjere i odluke koje smo provodili do sada – apelirao je Andrović.

(www.icv.hr, ml)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content