Capak: Hrvatski državljani koji se vrate doma, neće moći nazad u inozemstvo odmah nakon Uskrsa

Na redovnoj press konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak rekao je kako se hrvatski državljani koji dođu za Uskrs doma neće moći vratiti u inozemstvo dok im ne istekne 14-dnevna samoizolacija, ako ju žele prekinuti, morat će imati niz dozvola i potvrda.

– Kada su naši ljudi koji rade u inozemstvu dolazili kućama stavljali smo ih u 14-dnevnu samoizolaciju, a vrlo često su je prekidali ranije jer su se trebali vratiti na radno mjesto u inozemstvo – rekao je Capak dodavši da su to dopuštali ako nisu imali simptome, no neki od njih su to zloupotrebljavali, dolazili bi u petak, a u nedjelju se već vraćali.

– Zbog toga što je profunkcionirao naš repozitorij podataka od granične policije i sanitarne inspekcije, epidemiologa i bolnica, više nećemo dopuštati da se zemlja napusti bez dozvole epidemiologa i brisanja te osobe iz registra samoizolacije. Ako je žele ranije napustiti to će moći ako nemaju simptome, ali će morati imati dozvolu liječnika i epidemiologa i potvrdu da nemaju simptoma – rekao je Capak dodavši kako će im za prelazak granice trebati potvrda koja elektronskim putem dolazi do svakog graničnog policajca. (www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content