Capak o školama i fakultetima: Napravit ćemo procjenu rizika, ali nastava online ide dobro…

U Hrvatskoj je od jučer potvrđeno 27 novih bolesnika zaraženih koronavirusom, ukupno ih je 1908, a umrla je jedna ženska osoba u KB-u Dubrava, izvijestio je u utorak Nacionalni stožer civilne zaštite.

– U proteklom 24-satnom razdoblju imamo 27 novih dijagnosticiranih bolesnika s Covidom-19, što daje ukupan broj od 1908 bolesnika – rekao je ministar zdravstva Vili Beroš na redovitoj konferenciji za novinare Nacionalnog stožera.

Od jučer je preminula jedna bolesnica u KB-u Dubrava, 1932. godište, sa značajnim kroničnim bolestima, dodao je. Sveukupno je preminulo 48 osoba.

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak prokomentirao i je situaciju u školama i na fakultetima na kojima je u tijeku online nastava, piše RTL.

– Više puta smo govorili o tome da je moguće popustiti u nekim mjerama. Sve daljnje odluke koje će donositi i Vlada ovise o epidemiološkoj situaciji. Napravit ćemo procjenu rizika i reći što svaka pojedina situacija znači za broj oboljelih. Onda će Vlada donijeti odluku. Ono što ja znam, što sam čuo, pročitao, a i sam predajem na fakultetu, nastava online ide dobro i nema razloga da se godina ne završi tako – kazao je Capak.

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content