Capak objasnio kako će izgledati kupovanje odjeće i odlazak u kafiće

Jedno je sigurno – život kakav smo do sada znali – neće se još dugo vratiti. Moramo se priviknuti na nova pravila ponašanja.

Kako ćemo piti kavu ili kupovati odjeću u trgovinama – otkrio je za RTL ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak.

KUPOVINA ODJEĆE U TRGOVINI 

– Sasvim sigurno vam ne bi bilo ugodno da probate neki odjevni predmet nakon što je probao netko za koga ne znate je li inficiran s koronavirusom, i to je epidemiološki neprihvatljivo.

Mi moramo smisliti funkcioniranje na način da prodaju robu, ali da se rizik svede na nulu. To će biti moguće jedino na način da se prodaje isključivo zapakirana roba, imate mogućnost da ju kod kuće probate i vratite, ako vam odgovara ili na neki drugi način zamijenite – kazao nam je Capak.

KONOBAR NA METAR UDALJENOSTI NIJE RIZIK

– Ako vam na određenu udaljenost od 1 metar ili više od 1 metar dođe ugostitelj i s vama ne komunicira duže od par sekundi dok vam ne preda to što ste naručili to se ne smatra bliskim kontaktom, i tako se koronavirus ne prenosi. Ne treba razmišljati na način da će biti tone pleksiglasa po ugostiteljskim objektima nego treba razmišljati da treba naučiti funkcionirati, živjeti, raditi s tim da se održava socijalna distanca – ističe.

(rtl.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content