Dječji vrtić Cvrčak svojim djelovanjem pokazuje se kao aktivan dio zajednice u kojoj živi i radi

Dječji vrtić “Cvrčak” Virovitica obustavio je redovan rad 16. ožujka, temeljem Odluke o obustavi nastave u visokim učilištima, srednjim i osnovnim školama te redovnog rada ustanova predškolskog odgoja i obrazovanja i uspostavi nastave na daljinu Vlade RH, a radi sprječavanja širenja COVID-19 (koronavirusa) te sukladno preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite. Vrtić osigurava prihvat djece u slučajevima kada su oba roditelja zaposlena i ne postoji druga mogućnost zbrinjavanja djece.

Roditelji/skrbnici korisnici usluga vrtića od 1. travnja 2020. godine u cijelosti se oslobađaju plaćanja participacije u cijeni usluge Odlukom gradonačelnika, a sve do opoziva Odluke o obustavi izvođenja redovnog rada u ustanovama predškolskog odgoja i obrazovanja Vlade RH te će se naknadno regulirati usklađenja i korekcije participacija za mjesec ožujak 2020. godine.

IMG c04f6ae11c68b2fa495d7edf97920f1f V

Vrtić zahvaljuje svim roditeljima/skrbnicima korisnicima usluga jer su pokazali da su itekako svjesni situacije u kojoj se svi nalazimo, pridržavaju se svih preporuka i te su pokazali razumijevanje, podršku i suradnju s Vrtićem i osnivačem. Iz vrtića apeliraju i mole da djecu do daljnjega ne dovode u vrtić prvenstveno zbog njihove osobne sigurnosti i zaštite.

Zaposlenici virovitičkog Cvrčka rade poslove koji se mogu odrađivati u novonastaloj situaciji. Odgajateljice su potaknule suradnju s roditeljima na jednu višu razinu te započele s radom u “virtualnoj sobi dnevnog boravka”. Formirane su komunikacijske grupe pojedinih odgojnih skupina, te se uz pomoć suvremene tehnologije ostvaruje svakodnevna komunikacija. Rad je zamišljen tako da u grupi sudjeluju svi roditelji djece jedne odgojno-obrazovne skupine koji se žele priključiti grupi i za to odgojiteljicama daju svoju suglasnost.

IMG 09287d2be72bb35d079745e0d7b8c47f V

Komunikacija unutar grupe odvija se tako da svi sudionici vide sve objave; djeca mogu vidjeti jedni druge u svakodnevnim aktivnostima; razmjenjuju se ideje kako provoditi zajedničko vrijeme; odgojiteljice će ponekad u grupi davati zadatak koji će potom djeca realizirati a roditelji poslikati i fotografije poslati na grupu. Članke o tome što koja skupina radi, možete pratiti na web stranici Vrtića.

Tako su skupine obilježile Međunarodni dan dječje knjige, prikazale kako provode svoje slobodno vrijeme, zabilježile pripreme za Uskrs, uključili se u akciju “Duga”… Objavom članka naglasak je stavljen i na Dan svjesnosti o poremećajima iz spektra autizma.

IMG 7ca1c8a92aaec425f25faefd924fbf1d V

Na web stranici Vrtića možete pratiti i savjete stručnog tima: zdravstvene voditeljice, logopedinje i pedagoginje. Teme: Važnost igre u životu djeteta, Poticanje govorno-jezičnog razvoja kroz svakodnevne aktivnosti, Zajedničke aktivnosti djece i odraslih – u zatvorenom prostoru, Domaće edukativne aplikacije za djecu predškolske dobi…

Dječji vrtić Cvrčak Virovitica svojim djelovanjem pokazao se i pokazuje se kao aktivan dio zajednice u kojoj živi i radi. Uz veliku podršku i pomoć Osnivača i Gradonačelnika realiziraju se brojne aktivnosti. Partnerski odnos roditelja i Vrtića ostvaruj se suradnjom, dvosmjernom komunikacijom, te kroz druge različite oblike suradnje koje svi zaposlenici Vrtića njeguju u odnosu na roditelje i roditelji prema Vrtiću.

(www.cvrcakvt.hr)

[g-gallery gid=”586349″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content