Dom za starije osobe Borova zahvalio na pomoći i zaštitnoj opremi: Istaknuli da kod njih nema zaraženih

U redakciju Informativnog centra Virovitica Dom za odrasle osobe Borova uputio je otvoreno pismo u kojem zahvaljuju svima na potpori i konkretnoj pomoći ovoj ustanovi u vrijeme pandemije koronavirusom Covid-19.

Kako stoji u pismu, sa ovom situacijom se nose jako dobro i nemaju zaraženih ni korisnika ni djelatnika, a sve službe i instucije su im uvijek na raspolaganju.

Pismo prenosimo u cijelosti:

borova2
foto: Dom za starije osobe Borova

“Dom za odrasle osobe Borova želi zahvaliti Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku na brizi i susretljivosti  jer su nam pokazali da nismo sami te nam poslali određenu količinu zaštitne opreme koja će nam itekako dobro doći u ovim osjetljivim trenucima i uvjetima rada radnika u pojačanoj brizi za korisnike.

Prilika je spomenuti i Stožer civilne zaštite Virovitičko-podravske županije koji redovno brine o našem Domu, korisnicima i radnicima te su nam u početku, kao i za vrijeme trajanja epidemije olakšali rad na način da su se i oni pobrinuli da dobijemo zaštitnu opremu koja nam je uvelike olakšala rad od samog početka trajanja epidemije COVID-19.

Borova1
foto: Dom za odrasle osobe Borova

Sretni smo što možemo reći da se za sada sa posljedicama pandemije nosimo jako dobro, a što možemo posebno zahvaliti ogromnom trudu i zalaganju epidemiologinje iz Zavoda za javno zdravstvo “Sv.Rok” VPŽ,  dr. Darije Petrovčić, koja nam je dostupna 24 sata za bilo koju vrstu informacije i savjeta.

Također možemo reći da za sada u našem Domu nismo imali niti jedan slučaj zaraze koronavirusom, kako kod korisnika, tako i kod djelatnika. Treba naglasiti da smo cijelu ovu situaciju shvatili vrlo ozbiljno, kao što je to shvatio i Zavod za javno zdravstvo “Sv.Rok” Virovitičko-podravske županije na čelu s ravnateljem dr. Miroslavom Venusom, koji nam redovno omogućuje, kad god je to potrebno, testiranje kako korisnika, tako i radnika.

borova3
foto: Dom za odrasle osobe Borova

Trudit ćemo se nastaviti i dalje održavati što kvalitetniju radnu dinamiku s korisnicima koji su vrlo strpljivi i suradljivi u ovoj za njih novoj situaciji, koja im je uvelike promijenila dosadašnji život i njihove navike.

Ovi lijepi proljetni dani veliki su poticaj radnicima za dodatni angažman u što češćem druženju s korisnicima u vanjskim prostorima Doma, poštivajući pritom sve preporučene mjere, s namjerom olakšati im ovo vrijeme bez posjeta te odlaženja u svoje obitelji i uopće društvenog života izvan ustanove, raznih izleta, odlazaka u grad, kupovine i slično.

I za kraj kako ono znaju zapjevati naši korisnici “kad se male ruke slože, sve se može, sve se može”. (www.icv.hr, foto: Dom za odrasle osobe Borova)

borova4
foto: Dom za odrasle osobe Borova

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content