Doznajte uvjete po kojima možete dobiti zajam za obrtna sredstva do 750.000 kuna

Nastavno na negativne učinke pandemije COVID-19 na gospodarstvo, Virovitičko-podravska županija, VIDRA i Poduzetnički inkubator Virovitičko-podravske županije, a po inicijativi i Odluci župana Igora Androvića, organizirali su tim koji je na raspolaganju poduzetnicima pri izradi projektne dokumentacije i Prijave za COVID-19 zajam za obrtna sredstva u svrhu održavanja likvidnosti poduzetnika.

Iznosi zajmova su do 750.000 kuna za obrtna sredstva, s kamatnom stopom od 0,25 posto, počekom od 12 mjeseci i maksimalnim rokom otplate do pet godina, uz skraćenu proceduru obrade zahtjeva i bez plaćanja bilo kakve dodatne naknade.

Mjerom, za čiju će implementaciju biti zadužen Hamag Bicro, osigurava se dodatna likvidnost mikro, malim i srednjim subjektima maloga gospodarstva na čije je poslovanje koronavirus imao negativan utjecaj. Primjenjivat će se do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 31. prosinca ove godine. Korisnik mora dokazati negativan utjecaj epidemije na poslovanje u vidu pada prihoda od minimalno 20 posto u prvom kvartalu ili predviđenog pada prihoda u idućim kvartalima. Neprihvatljivi krajnji korisnici su oni korisnici čija je osnovna djelatnost ili djelatnost ulaganja povezana sa sektorom ribarstva, primarne poljoprivrede, duhan i destilirana alkoholna pića i proizvodnja oružja.

Poduzetnici s područja Virovitičko-podravske županije se mogu javiti na e-mail: [email protected] ili na telefone: 033/800-207, 033/638-268, gdje će dobiti sve informacije o mogućnosti podnošenja zahtjeva za “COVID-19 zajam za obrtna sredstva”.

(www.inkubatorivpz.hr, www.vpz.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content