Evo kako će od utorka raditi trgovine i tržnice

Zamjenik načelnika Nacionalnog stožera civilne zaštite Damir Trut rekao je kako će radno vrijeme trgovina i tržnica od utorka ponovno biti skraćeno.

– Radno vrijeme dućana se odlukom produljilo za prethodna tri dana, dakle za četvrtak, petak i subotu, a od utorka počinju raditi kao što su radili proteklih dana, od 8 do 17 sati. Od utorka tržnice rade od 8 sati do 13 sati – kazao je Trut gostujući u Dnevniku N1, a prenosi Index.hr.

Hoće li se eventualno radno vrijeme trgovina produljivati?

– Stožer kontinuirano prati epidemiološku situaciju i sukladno analizama donosi odluke. Kad stanje bude dovoljno dobro da se to može napraviti, onda ćemo to i napraviti. Razmišlja se o puno toga – pojasnio je Trut.

– Ja bih zamolio građane da poštivaju mjere koje su sada na snazi, a kada prilike dopuste, onda će biti komunicirano koje će se mjere eventualno popustiti – zaključno je rekao.

O nadziranju okupljanja građana Trut kaže kako su sve mjere koje je Stožer donio usmjerene prema tome da se zaštite građani.

– Tijekom dana kontinuirano se nadzire kompletno područje, sve lokacije koje su za izlazak građana. Tijekom 24 sata je bilo oko 800 nadzora i prilikom tih nadzora nije bilo nekih ponašanja koja bi bila suspektna. Ostanimo kod kuće, to je najbolja mjera kojom možemo štiti sebe i sve ostale – rekao je Trut.

(n1.hr, index.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content