FOTO Mališani virovitičkog Dječjeg vrtića “Cvrčak” raznim aktivnostima obilježili nadolazeći Dan planeta Zemlje

Povodom Dana planeta Zemlje (22. travnja), djeca skupina “Limači” i “Ivančice” Eko vrtića “Cvrčak” Virovitica, svojim aktivnostima ukazali su na potrebu očuvanja Zemlje i cjelokupnog života na Zemlji.

Djeca skupine “Ivančice” uključila su se u radni zadatak pod nazivom “Moj planet u teglici” te su zasadili sadnicu, lukovicu ili posijali sjeme, promatrali što će se dogoditi i brinuli o sadnici, odnosno biljci.

Djeca skupine “Limači” uključila su se također svojim rukotvorinama (likovni radovi, makete, slikopriča) u obilježavanje Dana planeta Zemlje. Sve ove aktivnosti prijavljene su i kao digitalni događaj za Dan planeta Zemlje, u suradnji Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije te Dječjeg vrtića “Cvrčak” Virovitica.

IMG 960570a89ff7ffcff5b3f4c23f19a6d8 V e1587385082378

Kurikulum Dječjeg vrtića “Cvrčak” Virovitica naglasak stavlja na odgoj i obrazovanje za održivi razvoj te je u skladu s tim stvoreno okruženje u kojemu djeca imaju prilike svakodnevno boraviti – vrt s ljekovitim biljem, voćnjak oskoruša, mali povrtnjak i hotel za kukce.

-Roditelji i lokalna zajednica najznačajniji su nam partneri i suradnici u provođenju odgoja za održivi razvoj. Kod djece potičemo učenje o prirodi i okolišu na osnovi vlastitog iskustva te svim osjetilima – poručili su iz “Cvrčka”.

IMG d7178e0cd786b26345184d5ab93bdd2a V

Izuzetno je važno naglasiti kako djeca u najranijem djetinjstvu razvijaju pozitivan odnos prema biljnom i životinjskom svijetu živeći u Eko vrtiću “Cvrčak” Virovitica.

(www.icv.hr, Dječji vrtić “Cvrčak” Virovitica)

[g-gallery gid=”587421″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content