FOTO Napreduju pripremni radovi na obnovi željezničke pruge Virovitica – Pitomača

Još je u veljači u Sali za sastanke Virovitičko-podravske županije, uz nazočnost ministra mora, prometa i infrastrukture, Olega Butkovića, predsjednik Uprave HŽ Infrastrukture Ivan Kršić potpisao ugovor sa Zvonkom Dundovićem, izvođačem radova, tvrtkom Swietelsky, za radove na rekonstrukciji pruge Virovitica – Pitomača, duge 21 kilometar. Predviđeno trajanje radova iznosi 18 mjeseci, dok je ukupna vrijednost ove dionice Virovitica – Koprivnica 170 milijuna kuna (bez PDV-a).

Kroz projekt rekonstrukcije pruge, rekonstruirat će se 22 prijelaza, uredit će se peroni za prihvat putnika te će se uredit kolodvori i kolodvorske zgrade – najavio je tada predsjednik Uprave HŽ Infrastrukture Ivan Kršić.

Pripremni radovi su krenuli početkom ožujka no pojavom pandemije koronavirusa sve je stalo zbog nemogućnosti dolaska djelatnika tvrtke Swietelsky koja će raditi rekonstrukciju. No radovi na pripremi terena oko pruge teku i dalje, a mi smo ih danas zatekli na “potezu” prema Podgorju. (www.icv.hr, foto: M. Rođak)

[g-gallery gid=”587001″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content