FOTO Pri kraju radovi na dječjem vrtiću u Špišić Bukovici: Novi vrtić omogućit će zaposlenje šest novih djelatnika i osigurati boravak za 40 mališana

Pri kraju su radovi na novom dječjem vrtiću u Špišić Bukovici, vrijednom više od 4,2 milijuna kuna. Vrtić u kojemu će smještaj naći 40 mališana, a posao dobiti šest zaposlenika, grade Cestogradnja iz Slatine i Drvne konstrukcije iz Voćina.

Riječ je o vrijednoj investiciji koju u stopostotnom iznosu financira Ministarstvo poljoprivrede putem mjere iz Programa ruralnog razvoja. Projektnu prijavu za dječji vrtić u Špišić Bukovici je u suradnji s Općinom izradila VIDRA, Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije.

MG 8299Realizacijom projekta će biti stvoreni preduvjeti za ostajanje mladih osoba u ruralnom području, stvaranje i podizanje obitelji uz samozapošljavanje na vlastitim poljoprivrednim gospodarstvima te zapošljavanjem novih osoba.

Prema riječima načelnika općine Špišić Bukovica Hrvoja Milera, u tijeku je prikupljanje dokumentacije za izdavanje uporabne dozvole, a očekuje se kako će mališani u novi dječji vrtić krenuti već u idućoj pedagoškoj godini. (www.icv.hr, ts, foto: M. Rođak)

MG 8301 MG 8300

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content