IMAT ĆE KAPACITET ZA 120 MALIŠANA Napreduju radovi na izgradnji novog dječjeg vrtića i jaslica u Suhopolju

Dolaskom proljeća i lijepog vremena intenzivirali su se radovi na području općine Suhopolje, pa tako i na novom dječjem vrtiću, jednom od najvažnijih općinskih projekata.

Naime, nakon provedene Javne nabave u studenome prošle godine, u uredu načelnika Siniše Horvata u Hrvatskom domu Suhopolje potpisan je Ugovor o izgradnji dječjeg vrtića u naselju Suhopolje. Za izvođača radova odabran je Građevni obrt Bilić iz Slatine.

MG 8098

Izgradnja već spomenutog dječjeg vrtića provodi se kroz Program ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014.-2020. godine, pri čemu Ministarstvo poljoprivrede financira 60 posto ukupnog iznosa, dok Općina Suhopolje iz vlastitih sredstava financira preostalih 40 posto. U suradnji s Razvojnom agencijom VIDRA projekt je odobren u prosincu 2018. godine.

Danas (četvrtak) smo obišli radove na izgradnji novog dječjeg vrtića i jaslica. Lijepo vrijeme ide na ruku radnicima, koji se pridržavaju uputa propisanih od strane Nacionalnog stožera civilne zaštite. Radovi napreduju prema planu, a do studenog bi trebali biti gotovi.

MG 8097

-Vrtić je u punom zamahu, što se tiče radova. Riječ je o projektu izgradnje i opremanja u vrijednosti preko 9 milijuna kuna. Novi i veći dječji vrtić i jaslice imat će kapacitet za oko 120 djece. Važno je pritom naglasiti da, za razliku od dosadašnjeg vrtića, na koji smo ponosni, jer već godinama naše mališane smještamo u sigurne ruke, sada ćemo po prvi put imati priliku smjestiti i jaslički uzrast. To je jedna lijepa priča koju svi s nestrpljenjem očekujemo – istaknuo je načelnik općine Suhopolje Siniša Horvat.

(www.icv.hr, ts, vpz.hr, foto: M. Rođak)

MG 8096

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content