IN MEMORIAM Preminula dugogodišnja profesorica likovne umjetnosti i engleskog jezika Dubravka Sikora

Brojne sadašnje i nekadašnje učenike danas (srijeda) je ražalostila vijest da nas je iznenada napustila prof. engleskog jezika i dipl. povjesničarka umjetnosti Dubravka Sikora.

Ova izuzetno vedra i omiljena profesorica svoju karijeru započela je sredinom osamdesetih godina prošlog stoljeća u virovitičkom Centru za odgoj i usmjereno obrazovanje. Nakon promjena u školstvu, kraće je vrijeme radila paralelno u Gimnaziji Petra Preradovića i Strukovnoj školi Virovitica, da bi vremenom u potpunosti prešla u Gimnaziju.

Dubravka Sikora posebno se isticala u svome radu s darovitim učenicima, a pod njenim mentorstvom učenici su osvajali brojne nagrade. Bila je uključena i u rad Likovnog kluba „Nikola Trick“, u kojem je novim generacijama prenosila ljubav prema bezvremenskoj umjetnosti i poticala druge da u sebi otkrivaju nove talente.

Kolege će ju pamtiti po angažiranosti, srdačnosti i solidarnosti. Za nju kažu kako je iskoristila svaku priliku da u okviru školskih i izvannastavnih aktivnosti učini dobro djelo, zajedno sa svojim učenicima i tako bude izvrstan primjer cijelom školskom kolektivu i mladima s kojima je jako voljela raditi. Naglašavala im je važnost ulaganja u znanje, u samostalnost, u vjeru u sebe i svoje talente. Njeni učenici osvajali su i Oscare znanja i prepoznati su u cijeloj Hrvatskoj.

U prigodi blagdana u okviru likovne družine izrađivali bi čestitke ili poticali jedni druge da ispeku kolače, a prihod od njihove prodaje išao bi u humanitarne svrhe, naglašavaju iz Gimnazije.

Pokop profesorice će, zbog mjera zaštite od pandemije koronavirusa, biti u krugu najuže obitelji.

Obitelji, prijateljima i svim ožalošćenima iskrena sućut. (www.icv.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content