IN MEMORIAM Preminuo poznati kirurg dr. Tomislav Tudor

Danas (utorak) je u Virovitici preminuo dr. Tomislav Tudor, poznati kirurg koji je zajedno sa suprugom dr. Maricom Tudor (spec. internist), gotovo cijeli radni vijek proveo u Općoj bolnici Virovitica.

Dr. Tomislav Tudor bio je predan liječnik kojeg će pacijenti pamtiti po profesionalnosti i srdačnosti te požrtvovnosti za svaku osobu koja mu je povjerila brigu za svoje zdravlje.

Kolege za njega također čuvaju samo riječi hvale, ističući njegovu predanost poslu, stručnosti i trajnom unaprjeđenju liječničke struke kao iznimno odgovornog, ali i plemenitog poziva. Nebrojeno je puta zamijenio, ističu, kolegu na dežurstvu i “uskočio” kad god je trebalo ostati u bolnici, neovisno je li riječ o blagdanu, prazniku ili slobodnom danu na koji je imao pravo. Pacijent je za njega uvijek bio na prvom mjestu.

Uz njega su stasale brojne generacije novih liječnika, a mnogi će ga pamtiti i kao izvrsnog mentora, bilo u sali, dežurstvima ili ambulanti, uvijek spremnog na pomoć i koristan savjet.

Neizbirisv trag ostavio je i u Domovinskom ratu, svjedočeći plemenitost i važnost liječničkog poziva.

U mirovini je također bio aktivan, uživajući u vremenu s unučadi i hobijima, sve donedavno, kada se razbolio. Posljednjih nekoliko tjedana bio je na bolničkom liječenju, a upravo je u Općoj bolnici Virovitica, kojoj je, zajedno sa suprugom, posvetio gotovo cijeli svoj život, i preminuo.

Obitelji – supruzi i troje djece, kao i svim ožalošćenima, izražavamo iskrenu sućut.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content