K. Capak objasnio što točno znači “boraviti na zraku”: Evo tko smije izlaziti van, a tko ne bi trebao

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak objasnio je u emisiji “Dobro jutro, Hrvatska” što točno znači kada stručnjaci kažu da je poželjno boraviti na zraku i koja su ograničenja, što se vremena i mjesta tiče – piše hrt.hr

– Postigli smo dobar balans između restriktivnih mjera i slobode. Vodi se računa da se stvari postave tako da život koliko toliko funkcionira. Vrijeme se promijenilo. Do sad su u svijetu dominirale kronične bolesti, kardiovaskularne bolesti i slično. I u tim situacijama se potiče boravak na otvorenom. Sad nam je prioritet ova zarazna bolest. Dobro je boraviti na zraku, ali se ne smijemo grupirati. To je zbunjujuća poruka, ali distancirajte se – kazao je Krunoslav Capak.

Bez naslova 2
foto: screenshot, Dnevnik.hr

Potvrdio je da bi bilo bolje izbjegavati mjesta poput Jaruna, Maksimira, rive i ‘špice’. Nije za zatvaranje tih mjesta, nego za striktno pridržavanje mjera. Kroničnim bolesnicima preporučio je da nipošto ne izlaze iz domova, jer su oni najugroženiji.

– Ostanite što više kod kuće. Potrebno je ponekad izaći, ali nikako nemojte imati socijalnih kontakata. Distancirajte se – apelirao je Krunoslav Capak.

(hrt.hr, foto: ilustracija, M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content