KNJIŽNICA AKTIVNA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA Fotografijama i radovima pokažite što za vas znači Uskrs

Iako ovih dana fizički nije moguće posuditi knjigu, slikovnicu ili animirani film u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Virovitici, to ne znači da pisana riječ, filmska scena i lijepa misao ne može doći do korisnika. Naprotiv!

Djelatnici knjižnice vrlo su marljivi na društvenim mrežama, putem kojih održavaju kontakte sa svim generacijama svojih korisnika te im danomice preporučuju literaturu, daju korisne savjete, misli i poticajne citate poznatih autora.

U tijeku su dva zanimljiva događaja u koje se, u povodu Uskrsa, mogu uključiti i djeca i odrasli i to putem društvenih mreža.

USKRS OČIMA PROMATRAČA

-Organizirali smo dva foto natječaja na temu Uskrsa. U prvom smo pozvali djecu da nam fotografiraju motive Uskrsa, odnosno da naslikaju, nacrtaju i na drugi način prikažu kako oni vide Uskrs te nam fotografije radova pošalju u inbox. U drugom smo pozvali odrasle da nam fotografiraju svoj poseban ili omiljeni motiv Uskrsa, odnosno, ono što ih veže uz ovaj blagdan.

Sve fotografije primamo u inbox do kraja tjedna, radovi će biti objavljeni u online galeriji na društvenim mrežama. Najbolje radove ćemo i prigodno nagraditi – kažu nam u Knjižnici.

Svaki dan na društvenim mrežama korisnike podsjećaju i na to što sve mogu raditi od kuće, preporučuju korisne poveznice za dječje radionice, online tečajeve, zanimljive knjige, slikovnice…

– Budući da se nalazimo u Velikom tjednu, krenuli smo i s duhovnim mislima, a u citatima iz Biblije, surađujemo s Katoličkom osnovnom školom u Virovitici. Kombinacijom korisnih savjeta, lijepih misli i preporuka vezanih uz umjetnost i kulturu nastavljamo suradnju s našim korisnicima, dok opet ne otvorimo svoja vrata.

Drago nam je što nas naši korisnici prate i što sudjeluju u aktivnostima – poručuju u Knjižnici. Svim korisnicima koje brine pitanje zakasnina, zbog knjiga koje nisu uspjeli vratiti na vrijeme, odgovaraju da se zakasnina neće naplaćivati. (www.icv.hr, mlo)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content