Korak bliže do brze ceste dionica Bjelovar – Virovitica – čvor Terezino Polje: Studija utjecaja na okoliš od 1. svibnja je na javnoj raspravi

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike donijelo je 14. travnja 2020. godine, u postupku procjene utjecaja na okoliš, Odluku o upućivanju Studije utjecaja na okoliš brze ceste DC12: čvorište Vrbovec 2 (DC10) – Bjelovar – Virovitica – GP Terezino Polje (granica Republike Mađarske), dionica: Bjelovar – Virovitica – čvor Terezino Polje (DC5), Bjelovarsko-bilogorska i Virovitičko-podravska županija, na javnu raspravu u trajanju od trideset dana.

Javna rasprava trajat će od 1. do 30. svibnja 2020. godine. Javno izlaganje o Studiji održat će se 22. svibnja 2020. godine, u 10,00 sati u Velikoj vijećnici Bjelovarsko-bilogorske županije, te istog dana, u 13,00 sati u Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije.
Na javnom izlaganju bit će prisutni predstavnici nositelja zahvata, tvrtke Hrvatske ceste d.o.o., Zagreb, i predstavnici ovlaštenika – izrađivača Studije, tvrtke Inženjersko projektni zavod d.d., Zagreb.

Tijekom javnog izlaganja nazočna javnost i zainteresirana javnost može postavljati pitanja o Studiji na koja usmeno ili u pisanom obliku odgovaraju predstavnici nositelja zahvata i predstavnici ovlaštenika. Prema odluci Ministarstva, javnu raspravu o Studiji koordinirat će i provoditi Upravni odjel za poljoprivredu, zaštitu okoliša i ruralni razvoj Bjelovarsko-bilogorske županije i Upravni odjel za graditeljstvo, zaštitu okoliša i imovinsko-pravne poslove Virovitičko-podravske županije.

Povjerenstvo za ocjenu utjecaja predmetnog zahvata na okoliš u ovom postupku ocijenilo je da je predmetna studija cjelovita i stručno utemeljena te da je zahvat prihvatljiv za okoliš. Sve ovo je korak bliže do ostvarenja cilja.

Svakim danom smo korak bliže početku radova na ovom projektu koji će Virovitičko-podravskoj županiji značiti razvoj gospodarstva i stvaranje novih radnih mjesta – naglasio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Izgradnjom brze ceste, dionica Bjelovar – Virovitica – čvor Terezino Polje (DC5), ostvarit će se prije svega pozitivni učinci na gospodarske prilike na ovom području, sigurnost u prometu i rješavanje pitanja prometne izoliranosti Virovitičko-podravske županije, čime će se u konačnici utjecati i na demografski razvoj i kvalitetu života na ovom području.

(vpz.hr zh, foto: arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content