NOVA PROMJENA Cijene goriva i dalje u strmoglavom padu: Ovoliko ćete od danas plaćati na pumpama

Prosječna cijena benzinskih goriva prema Ministarstvu gospodarstva na današnji dan (utorak) iznosi 7,98 kuna za litru, dok je prije tjedan dana bila 8,22 kune. Spremnik od 50 litara tako je jeftiniji još za 12 kuna – piše rtl.hr

Međutim, to su prosječne cijene, no na nekim benzinskim pumpama najjeftiniji, obični Eurosuper 95, prodaje se i po 7,65 kuna za litru.

Dizel je i dalje skuplji od benzina. Prosječna cijena za litru je 8,05 kuna dok je prošlog utorka bila 8,34 kune što znači da za spremnik treba izdvojti 14,5 kuna manje. Najniža prodajna cijena dizela koja se može naći na pumpama je 7,83 kune za litru.

Prosječna cijena autoplina ostala je ista, tri i pol kune.

Cijena nafte za svjetskim tržištima strmoglavila se nakon što je koronakriza zahvatila svijet te je pala potražnja za “crnim zlatom”, a Rusija odbila smanjiti proizvodnju. Prošlog tjedna cijene nafte na svjetskim tržištima zabilježile su najveći tjedni skok u povijesti, više od 30 posto, nakon vijesti da bi Saudijska Arabija i Rusija mogle postići dogovor o smanjenju proizvodnje, što bi podržalo cijene.

Međutim, početkom ovog tjedna cijene su opet otklizale prema dolje na oko 33 dolara za barel, jer su Saudijska Arabija i Rusija odgodile sastanak na kojem su trebale raspravljati o smanjenju proizvodnje zbog pandemije koronavirusa.

(rtl.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content