Novo krovište na zgradi NK Gradina samo je početak kompletnog uređenja i rekonstrukcije Sportskog centra

U svom planu i programu opremanja, Općina Gradina posebnu pozornost posvećuje razvoju sporta, posebno nogometa.

Dokaz tomu je školska sportska dvorana u kojoj se redovito održavaju prvenstva u malom nogometu, ali i lijepo nogometno igralište Nogometnog kluba Gradina, kluba koji se natječe u 2. županijskoj nogometnoj ligi Zapad.

Ovaj sportski centar nije namijenjen samo nogometnom klubu nego i rekreativcima, izletnicima, svima onima koji se žele opustiti uz igre s loptom. Da bi sve bilo “tip-top”, potrebno je održavati taj mali sportski centar, ali i mijenjati ono što je dotrajalo, kao što je to bio slučaj i sa starim krovištem na zgradi nogometnog kluba. Zadovoljan s učinjenim je i načelnik općine Gradina Marko Ajček.

IMG 1234

– Novi plavi krov znatno je uljepšao sada već staru zgradu i ne samo da je ugodan za oko, nego je i vrlo funkcionalan – rekao nam je Marko Ajček, napomenuvši da je to samo početak obnove dotrajale zgrade sportskog centra, ali i okoliša koji treba dodatno urediti te nadopuniti s drugim sportsko-rekreativnim sadržajima.

Obnova sportskog centra prvenstveno je zbog nogometnog kluba koji je trenutačno vodeći u 2. ŽNL Zapad i ima velike šanse za ulazak u 1. ŽNL, pa samim time i zaslužuje bolje sportske sadržaje.

IMG 1237

-Istovremeno mislimo i na rekreativce, posebice na djecu koja za vrijeme školskih praznika dođu ovdje zajedno sa svojim roditeljima. Budući da ima još dosta prostora oko igrališta, u suradnji s građanima našeg naselja, ali i Općine dogovorit ćemo se što je sve ovdje još potrebno učiniti za dobrobit naših mještana. Shodno tome krenuli smo “od krova prema dolje” – u šali je rekao načelnik općine Gradina Marko Ajček, napomenuvši da je krovište postavila tvrtka Gradba d.o.o. iz Brezika.

Preko Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju ostvarili su sredstva u iznosu od 450.000 kuna, a Općina će radove sufinancirati sa 100.000 kuna.

(www.icv.hr, bs, foto: B. Sokele)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content