Od ponedjeljka 12 žena kroz projekt ”Treća sreća ZA treću dob” počinje sa skrbi o 60 starijih osoba

U okviru Poziva Ministarstva rada i mirovinskoga sustava ”Zaželi – Program zapošljavanja žena”, Lokalna akcijska grupa Marinianis Slatina, nakon potpisivanja Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014.-2020., 19. veljače ove godine pokrenula je projekt ”Treća sreća ZA treću dob”.

U sklopu spomenutog projekta čija je ukupna vrijednost 2.541.687,74 kuna LAG Marinianis u suradnji s partnerima na projektu, odnosno Hrvatskim zavodom za zapošljavanje-Područnim uredom Virovitica, Centrom za socijalnu skrb Slatina, Gradom Slatinom, te općinama Čađavica, Sopje, Nova Bukovica i Voćin, osigurat će zapošljavanje 12 žena koje će skrbiti o korisnicima treće životne dobi.

IMG 7148

Tim povodom danas (petak) je u sjedištu LAG-a Marinianis u prostorijama Poduzetničkog inkubatora u Slatini organizirano potpisivanje ugovora sa ženama koje će raditi na projektu. Zbog situacije s koronavirusom potpisivanje ugovora održano je u dvije grupe, a ženama je tom prigodom voditeljica LAG-a, Renata Butka pojasnila sve detalje vezane uz provedbu projekta.

Iz svake općine uključene u projekt od ponedjeljka, 20. travnja, bit će zaposlene po dvije, a s područja Slatine četiri žene. Svaka žena će skrbiti o 5 korisnika koje će obilaziti na području svoje jedinice lokalne samouprave.

Kako se ne bi preklapali kroz iste ili slične projekte drugih organizacija i jedinica lokalnih samouprava, Centar za socijalnu skrb Slatina zadužen je za provjeru korisnika uključenih u projekt.

IMG 7156

– Danas smo potpisali ugovore i uručili bicikle ženama koje će od ponedjeljka započeti s upoznavanjem korisnika na terenu. Iako je u početku bilo raznih problema i nedoumica, mislim da su korisnici prepoznali vrijednost ovakvih projekata, te se sve više javlja novih, tako da je i naš projekt dobro prihvaćen. Puno je populacije starije dobi kojoj je potrebna osnovna pomoć u kući ili im treba donijeti lijekove, namirnice i sl., tako da nismo imali poteškoća pronaći korisnike unatoč nekoliko projekata iz Programa zapošljavanja žena ”Zaželi” na slatinskom području – rekao je predsjednik Lokalne akcijske grupe Marinianis Slatina Mirko Rončević te dodao:

– Budući da projekt s realizacijom počinje u vrijeme pandemije COVID-19 žene su upoznate sa svim mjerama koje se moraju poštivati na terenu, odnosno u komunikaciji s korisnicima gdje treba posebno paziti na socijalni kontakt. Nabavljena je sva potrebna oprema u skladu s uputama Stožera civilne zaštite, tako da su žene opremljene dezinfekcijskim sredstvima, maskama i rukavicama, te od ponedjeljka svi zajedno krećemo u taj novi projekt – zaključio je Rončević. (www.icv.hr, adf; mf; foto: D. Fišli)

IMG 7147

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content