OPĆINA ČAČINCI U DOBA PANDEMIJE Načelnik Mališ: Zadovoljan sam ponašanjem mještana, pridržavaju se mjera i to je sada najbitnije

U telefonskom razgovoru s načelnikom općine Čačinci Mirkom Mališem, saznali smo kakvo je aktualno stanje vezano uz pandemiju koronavirusa na području općine, ali i novom načinu izdavanja propusnica.

Prije nekoliko dana održana je sjednica Stožera civilne zaštite općine Čačinci.

-Na sjednici smo se osvrnuli na trenutno stanje na području općine, na otvaranje tržnica, ali i na radno vrijeme ovih nekoliko dana prije Uskrsa. Isto tako razgovarali smo o aktualnom stanju i poštivanju mjera i moram ovim putem izraziti zadovoljstvo, ne samo što se tiče općine Čačinci, već i cijele Virovitičko-podravske županije zbog ovako malog broja zaraženih, ali i što se mještani naše općine zaista pridržavaju mjera donesenih od strane Stožera – rekao je načelnik Mališ.

0610obljetnica2bojna 8 e1586589551369

Svi oni koji nemaju pametne telefone ili pristup internetu, pa tako ni mogućnost ulaska u novi sustav kako bi zatražili izdavanje ePropusnice, na raspolaganju im svakodnevno stoje djelatnici Općine Čačinci.

-Što se tiče izdavanja propusnica sve funkcionira jako dobro, a zahtjeve primamo na nekoliko načina. Prvi je taj preko sustava eGrađanin, a drugi na web stranicama Općine. Izradili smo aplikaciju i doslovno jednim klikom se otvara zahtjev kojeg je lako popuniti, nako čega se mailom šalje Stožeru civilne zaštite koji tada izdaje propusnicu i također mailom vraća pošiljatelju. Svi oni koji nemaju pristup bilo kojem elektroničkom obliku mogu se telefonom javiti u Općinu Čačinci i ostaviti svoje podatke, a izdana propusnica ostavlja se kasnije na oglasnoj ploči, stranka dođe po nju i slobodno putuje – kazao je Mališ te naglasio kako se i prilikom slanja zahtjeva za propusnicu svi moraju pridržavati uputa propisanih od strane Stožera, ali i preporučio mještanima da ne putuju, ako to nije zaista neophodno.

Načelnik Mališ iskoristio je ovu priliku kako bi svim mještanima općine, ali i žiteljima naše županije čestitao Uskrs.

-Naše operativne snage redovno obilaze starije i nemoćne i sve one koji se prijave da im je potrebna neka vrsta pomoći, kao što su lijekovi ili prehrambeni proizvodi. Naši vatrogasci i Gorska služba spašavanja su na raspolaganju 24 sata dnevno. Držimo jedan punkt kod Jankovca prema Požeško-slavonskoj županiji, posao se obavlja uredno i mogu reći da sve to skupa jako dobro funkcionira. Svima želim sve najbolje povodom nadolazećih uskrnih blagdana, budite doma i provedite ovo vrijeme u obiteljskom okruženju – zaključio je Mališ.

(www.icv.hr, ts, foto: ilustracija, arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content