OPĆINA ČAĐAVICA U DOBA PANDEMIJE Načelnik Rončević: Neke smo zahtjeve za propusnicu morali odbiti, ali zasad je sve u najboljem redu, mještani se pridržavaju mjera

blank
foto: ilustracija, R. Turkalj

U telefonskom razgovoru s načelnikom općine Čađavica Mirkom Rončevićem, saznali smo kakvo je aktualno stanje vezano uz pandemiju koronavirusa na području općine, ali i novom načinu izdavanja propusnica.

-U općini Čađavica što se tiče pandemije je stanje pod kontrolom, Stožer civilne zaštite radi sve one mjere koje je propisao Nacionalni stožer i Stožer civilne zaštite Virovitičko-podravske županije. Provodi se u području naše nadležnosti, naše općine, trgovinama, okupljanjima i svim dijelovima svakodnevnog života, a građani se pridržavaju mjera samoizolacije, socijalnih kontakata i odlazaka u nabavu – rekao nam je načelnik Rončević.

Svi oni koji nemaju pametne telefone ili pristup internetu, pa tako ni mogućnost ulaska u novi sustav kako bi zatražili izdavanje ePropusnice, na raspolaganju im svakodnevno stoji Stožer civilne zaštite općine Čađavica kojeg mogu kontaktirati telefonskim putem.

-Poštuje se red i sva pravila, što se tiče ePropusnica uvedena su nova pravila i mi ih moramo poštivati. Radimo propusnice svim mještanima koji u svom zahtjevu navedu opravdani razlog za odlazak iz općine. Imamo dosta mještana starije životne dobi koji do sada nisu imali kartice za bankomate, pa im omogućujemo da si to riješe i da mogu dizati novac i na bankomatu, trgovine su dobro opskrbljene, ništa ne nedostaje za osnovne životne potrebe. Ima i neopravdanih razloga i nažalost moramo neke i odbiti, jer želimo poštivati mjere da se što manje izlažemo riziku zaraze. Molim mještane da prije nego krenu od kuća da nazovu Stožer i da se informiraju za konkretne upute oko toga kome se mogu javiti i kontaktirati telefonom, a zatim se radi propusnica. Dobro je da mještani dobiju sve informacije i da znaju kako im se u kojem trenutku može pomoći, a isto tako molim mještane da ne idu bez opravdanog razloga nigdje, kako bi nam ova situacija što prije završila i da svima bude bolje – zaključio je Rončević.

(www.icv.hr, ts, mm)