OPĆINA DONJA MOTIČINA U DOBA PANDEMIJE Načelnik Kovačević: Zasad sve funkcionira, stanje u općini je i dalje zadovoljavajuće

U telefonskom razgovoru s načelnikom općine Donja Motičina Željkom Kovačevićem, saznali smo kakvo je aktualno stanje vezano uz pandemiju koronavirusa na području općine, ali i novom načinu izdavanja propusnica.

-Kod nas je stanje i više nego zadovoljavajuće, a Stožer civilne zaštite općine Donja Motičina dosad je odradio ogroman posao i konstantno je na usluzi svim mještanima 24 sata dnevno – kaže nam načelnik Kovačević.

Svi oni koji nemaju pametne telefone ili pristup internetu, pa tako ni mogućnost ulaska u novi sustav kako bi zatražili izdavanje ePropusnice, na raspolaganju im svakodnevno stoje djelatnici Općine Donja Motičina.

-Propusnice izdajemo svaki radni dan od 8 do 12 sati. Svi oni koji nemaju pristup internetu neka nas nazovu, ostave podatke i mi ćemo ostalo odraditi za njih. Kod nas je situacija malo drugačija, nemamo ljekarnu, pa je veći broj ljudi prisiljen tražiti propusnicu za odlazak van granica općine – dodao je Kovačević.

Svečana sjednica Donja Motičina 4

Što se tiče Osječko-baranjske županije, u kojoj se nalazi ova općina, broj zaraženih od koronavirusa malo se proteklih dana popeo, pa sada iznosi 103, ali stanje u općini Donja Motičina zasad je pod potpunom kontrolom.

-Jako sam zadovoljan stanjem na području općine. Nemamo zaraženih osoba za sada, a svi oni koji imaju mjeru samoizolacije pridržavaju se i ne krše pravila, tako da većih problema oko toga nemamo. Moram pohvaliti i sve one mještane koji rade na punktovima i pomažu u cijeloj ovoj situaciji. Nisu plaćeni naravno, radi se na volonterskoj bazi. Dobro smo organizirani između sebe, imamo dežurstva, mijenjamo se i sve je u redu, a moram ovim putem pohvaliti i djelatnike Općine koji obavljaju velik dio posla – naglašava Kovačević.

Lijepo vrijeme mamac je mnogima da ove uskrsne blagdane provedu i van svojih kuća, negdje u prirodi, na popularnim izletištima…

-Molim sve da poštuju mjere i da se ne okupljaju nigdje u većem broju, poruka je da ostanu doma i da iskoriste ovaj blagdan u obiteljskom okruženju. Uvijek ima nezadovoljnih pojedinaca koji ne shvaćaju previše ozbiljno cijelu ovu situaciju, ali samo odgovornim ponašanjem možemo doprinjeti da sve ovo skupa što prije završi, pa možda na kraju izvučemo i neku pouku – zaključio je Kovačević.

(www.icv.hr, ts, foto: ilustracija, arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content