OPĆINA LUKAČ Načelnik Bukvić: Praznik rada provedite u svom dvorištu, sukladno mjerama i bez velikih okupljanja

U telefonskom razgovoru s načelnikom općine Lukač Đurom Bukvićem, saznali smo kakvo je aktualno stanje vezano uz pandemiju koronavirusa na području općine.

-Daleko je manji broj traženja e-propusnica od prije dva tjedna kada su bile međuopćinske propusnice. Od ovoga tjedna lagano je pojačanje, dolazi 1. maj, ljudi traže propusnice, vjerojatno žele ići kod prijatelja. Moja molba i apel je da ne idu nikuda, neka ostanu kod kuće, roštiljaju u svom dvorištu, ali sukladno mjerama, bez velikih okupljanja – rekao je načelnik Đuro Bukvić.

Rijeka Drava je poznata po roštiljadi i za prvi maj i za tradicionalni “Dan manjića”. Budući da je Praznik rada “pred vratima”, mnogi će poželjeti taj dan provesti uobičajeno – na otvorenom, u društvu dragih osoba.

-Pozivam sve da se strpe, ovo će proći, nadam se da ćemo ipak ući za koji tjedan u neku normalu. Mjere se iz tjedna u tjedan popuštaju, neće nikada više biti sve kao prije, ali ipak će se normalizirati. Svim mještanima želim čestit prvi maj, ostanite doma – zaključio je Bukvić.

(www.icv.hr, foto: ilustracija, M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content