OPĆINA LUKAČ Započeli radovi na energetskoj obnovi zgrade Općine i Sportskog doma u Lukaču

Dolaskom ljepšeg vremena Općina Lukač započela je radove na Općinskoj zgradi i Sportskom domu u Lukaču.

Svrha projekta je da se energetskom obnovom zgrade osiguraju uvjeti za smanjenje potrošnje energije za grijanje/hlađenje na godišnjoj razini od najmanje 50 posto u odnosu na godišnju potrošnju energije za grijanje/hlađenje prije provedbe projekta, da se smanji razina štetnih emisija CO2 u okoliš.

Nositelj projekta je Općina Lukač, a napisala ga je VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. Ukupna vrijednost projekta je 938.608 kuna, od čega su bespovratna sredstva 489.104 kuna. Vlastita sredstva prijavitelja su 449.504 kuna, za koje je Općina Lukač prijavila projekt i na poziv Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU za sufinanciranje provedbe projekata za 2019. godinu te je odobren iznos od 237.729 kuna.

Općina Lukač će financirati projekt energetske obnove u iznosu od 211.775 kuna. Projektom je planirana energetska obnova koja obuhvaća građevinsko-obrtničke radove: zamjenu vanjske stolarije, toplinsku izolacija poda na tavanu, toplinsku izolacija vanjskih zidova i sokla, izvedbu novog krovišta te izolaciju stropa podruma.

Izvođač radova je tvrtka Gradba d.o.o. iz Lukača, dok će stručni nadzor provoditi tvrtka VTC-projekt d.o.o. iz Virovitice. Trenutni energetski razred zgrade Općine je G, zgrade Sportskog doma E, dok će završetkom projekta obje zgrade biti svrstane u energetski razred C, a projektirana ušteda toplinske energije nakon završetka projekta iznosit će 63,93 posto. Završetak radova očekuje se do kraja kolovoza.

(Općina Lukač)

Slika1

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content