OPĆINA SOPJE Načelnik Berislav Androš: Nemojmo se grupirati na Dravi, ostanimo doma i tako proslavimo Praznik rada

Općina Sopje poznata je po prekrasnoj Dravi koja mami ribiče, izletnike i rekreativce, a iako je boravak na otvorenom preporučen, on ne znači i okupljanje u skupinama, rekao je načelnik Općine Sopje Berislav Androš.

U razgovoru za ICV Radio dotaknuo se dobrih rezultata, vezanih uz epidemiološku situaciju na području općine, ali i naglasio kako unatoč dugoj izolaciji, koje je itekako svjestan, mora ponovno naglasiti: još uvijek nije vrijeme za opuštanje.

-Molim sve mještane općine Sopje, ali i sve one koji dolaze na izletište kod rijeke Drave iz cijele naše županije, da se pridržavaju propisa stožera Civilne zaštite. Oni su jasni – nema okupljanja. Za Praznik rada zato molim sve da ostanu kod kuće. Ako žele slaviti, neka to slavlje bude na privatnim parcelama, do najviše pet osoba, sukladno preporukama Nacionalnog stožera. Stožer civilne zaštite Općine Sopje, kao i naša vatrogasna postrojba, svakodnevno obilaze teren te u suradnji s policijom i inspektoratom provjeravaju situaciju na području općine. Pred sam praznik ćemo svakako pojačati nadzor – najavio je B. Androš, rekavši da je najsigurnije kada su mještani kod kuće.

Vezano uz e-Propusnice, rekao je kako sada manji broj mještana ima potrebu za njima te da je na dnevnoj pazi u prosjeku riječ o manje od deset zahtjeva.

-Dok službeno ne bude sve gotovo, pridržavajmo se mjera i slijedimo naputke Stožera – rekao je Androš i svim mještanima čestitao Praznik rada.

(www.icv.hr, mlo, foto: ilustracija, arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content