OPĆINA ŠPIŠIĆ BUKOVICA U DOBA PANDEMIJE Načelnik Miler: Stranke ne ulaze u zgradu Općine, a punktovi funkcioniraju besprijekorno

U telefonskom razgovoru s načelnikom općine Špišić Bukovica Hrvojem Milerom saznali smo kakvo je aktualno stanje vezano uz pandemiju koronavirusa na području općine, ali i novom načinu izdavanja propusnica.

-S obzirom na situaciju u cijeloj Republici Hrvatskoj, u našoj općini zasad sve funkcionira na visokom nivou. Već unaprijed dogovorene investicije nastavile su s radom, ali naravno prema svim, zakonom predviđenim propisima i mjerama izdanih od strane Nacionalnog stožera civilne zaštite – kaže nam načelnik Miler.

Što se tiče same Općine Špišić Bukovica, kako kaže načelnik Miler, ne rade sa strankama unutar zgrade, a u svakom uredu nalazi se samo jedan djelatnik.

-Iako je prošlog tjedna na snagu stupio novi sustav izdavanja propusnica putem opcije eGrađani, postoji i velik broj ljudi koji nemaju pametne telefone i pristup internetu, pa moraju doći osobno, ali funkcioniramo preko unaprijed ispisane prijavnice, tako da stranke ne ulaze u zgradu. Sve je u evidenciji, a propusnice izdajemo od 8 do 12 sati i svakog se dana moramo očitovati PU virovitičko-podravskoj o broju izdanih propusnica. Subotom i nedjeljom se ne radi, a propusnice izdajemo do petka – naglašava H. Miler.

Na području općine oformljen je i Stožer civilne zaštite, koji se nalazi na dva punkta, a prema riječima načelnika Milera nema potrebe za putovanjem u grad Viroviticu, barem kada je riječ o kupovini, jer se 90 posto proizvoda može nabaviti na području općine.

-Među prvima smo oformili punktove. U početku su djelovali samo vatrogasci, ali u suradnji s udrugama iz naše općine, a posebno lovačkom udrugom i moto klubom, formirali smo ljude da rade u dvije smjene, a u svakoj smjeni na usluzi je i barem jedan vatrogasac, tako da smo pokriveni što se tiče svih dojava koje moramo odraditi prema policiji, u slučaju da netko ima propusnicu, a da je riječ o sumnjivom slučaju – zaključio je Miler.

(www.icv.hr, ts, foto: ilustracija, T. Szabo)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content