Orahovačka Udruga Jaglac ne zaboravlja svoje korisnike: Prigodnim poklonima za Uskrs vratili im osmijeh na lice

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva poslala je upitnike udrugama i institucijama kako bi ukazala na važnost djelovanja organizacija civilnoga društva u ovoj situaciji.

Inicijativa Razvojnog ureda, nazvana je “Važno je imati: podršku – naše priče”! Po zaprimanju popunjenih upitnika Zaklada će prikupiti informacije i priče koje će objaviti na svojim mrežnim stranicama i portalima: civilnodrustvo.hr i zadobrobit.hr, a kasnije i objediniti u publikaciji. U priču se uključila i Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Jaglac Orahovica.

1404jaglac 2

-Najljepši osjećaj na svijetu je kada darujemo druge od srca, a oni to od srca i s radošću prime. U ovo blagdansko vrijeme željeli smo našim korisnicima donijeti osmijeh na lice te im pokloniti mali znak pažnje. Za naše korisnike poludnevnog boravka pripremili smo poklone koje smo dostavili na njihovim kućnim adresama. U svakom od poklona mogli su pronaći čestitku za Uskrs, različite zadatke i priče prigodne za ovo razdoblje te još poneku sitnicu. Njihov izraz lica kada su vidjeli iznenađenje bio je neprocjenjiv. Iznenađenje, sreća, veselje, zahvalnost. Korisnike na projektu “Učim, radim, pomažem” naše su djelatnice razveselile ukusnim kolačima koje su izradile s puno truda, ljubavi i pažnje. Na ovaj način željeli smo im pokazati da nisu zaboravljeni i da netko misli na njih. Korisnicima smo poklonili pažnju i ljubav, a zauzvrat smo dobili puno više: njihovu sreću, zahvalnost, zadovoljstvo i osmijeh, odnosno sve ono što nitko od nas ne može kupiti novcem. Vrlo važna poruka kojom se svi možemo voditi, ne samo u vrijeme blagdana, već svakodnevno glasi: “Dobrota u riječima stvara povjerenje. Dobrota u mislima stvara dubinu. Dobrota u davanju stvara ljubav” – priču koju su Zakladi poslali iz Jaglaca, ispričala je predsjednica Đurđa Šimatović.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content