POTPORA ZBOG PANDEMIJE Općina Čađavica poduzetnike i obrtnike oslobađa od plaćanja komunalne naknade

Općina Čađavica donijela je odluku o dodjeli potpore poduzetnicima zbog pandemije COVID-19. Naime, odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite RH o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja obustavljen je rad većine gospodarskih subjekata različitih namjena, kao i rad pružateljima različitih usluga.

Kako kažu iz Općine, za sada je nemoguće sa sigurnošću utvrditi u kojem se vremenskom razdoblju neće moći obavljati određene gospodarske djelatnosti posljedično čemu određeni gospodarstvenici neće moći ostvarivati prihode, čime je ugroženo poslovanje vlasnika objekata, egzistencija njegovih obitelji i zaposlenika.

Stoga su, kako bi se umanjile negativne posljedice uzrokovane pandemijom donijeli Odluku o dodjeli potpore poduzetnicima čiji je cilj osigurati opstanak obrtnika i trgovačkih društava, odnosno gospodarskih subjekata kao i očuvanje radnih mjesta sve do završetka ovog izvanrednog stanja. Riječ je o mjeri koja uključuje oslobađanje od plaćanja komunalne naknade u iznosu od 100 posto za razdoblje od 1. travnja 2020. godine, pa za sve vrijeme trajanja epidemijskih mjera, odnosno do opoziva istih od strane nadležnih Stožera.

– Prihvatljivi korisnici mjera su poduzetnici koji obavljaju poslovnu djelatnost na području općine Čađavica, a kojima je obustavljen rad odlukom Nacionalnog stožera te uz ostale potrebne uvjete na dan 31. ožujak 2020. godine nemaju nepodmirenih obveza prema Općini Čađavica ili su te obveze podmirili do stupanja na snagu ove Odluke – kažu iz Općine.

Zahtjev za prijavu se podnosi Općini Čađavica putem elektronske pošte od 15. travnja 2020. godine do 30. lipnja 2020. godine. Više detalja potražite OVDJE. (www.icv.hr; foto: D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content