SLUŽBENA POTVRDA Odustaje se od komemoracije na Bleiburgu za ovu godinu

Foto: Facebook

Na izvanrednoj telefonskoj proširenoj sjednici Upravnog odbora Počasnog bleiburškog voda 20. travnja 2020. donesena je odluka o odustajanju od organiziranja planirane središnje komemoracije za žrtve Bleiburške tragedije i Hrvatskog križnog puta koja je bila planirana za 16. svibnja 2020. na Bleiburškom polju u Austriji.

– Na ovu odluku bili smo nažalost prisiljeni uslijed propisa zbog koronavirus pandemije kojima je vlada Austrije ograničila prava na javna okupljanja, a vlade Slovenije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine na (pro)putovanja u inozemstvo.

U najkraće vrijeme upoznat ćemo hrvatsku javnost o alternativnom programu obilježavanja 75. obljetnice Bleiburške tragedije i Križnog puta hrvatskog naroda, na čemu radimo zajedno s Hrvatskim saborom kao pokroviteljem središnjeg obilježavanja i Dušobrižništvom za Hrvate u inozemstvu kao suorganizatorom u liturgijskom dijelu ispred Hrvatske biskupske konferencije i Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine – priopćili su iz Počasnog bleiburškog voda.

ODUSTAJANJE OD OVOGODIŠNJE KOMEMORACIJE NA BLEIBURŠKOM POLJUNa izvanrednoj telefonskoj proširenoj sjednici Upravnog…

Objavljuje Počasni bleiburški vodPonedjeljak, 20. travnja 2020.

(www.icv.hr)